Politicul intră în spitale. Politicienii vor trecerea spitalelor militare în administrarea Ministerului Sănătăţii

  • USR propune trecerea spitalelor militare sub managementul Ministerului Sănătaţii.
  • Din punct de vedere medical, toate spitalele aparţin de Ministerul Sănătăţii.
  • Managementul şi finanţarea sunt asigurate şi de alte istituţii, după caz.
  • R. Mihalcea, PSD: Nu e momentul să politizăm sănătatea.
  • N. Bode, PNL: Nu văd nicio problemă.
2035 afișări
Imaginea articolului Politicul intră în spitale. Politicienii vor trecerea spitalelor militare în administrarea Ministerului Sănătăţii

Politicul intră în spitale. Politicienii vor trecerea spitalelor militare în administrarea Ministerului Sănătăţii

Politicienii au mirosit că este rost de capital electoral şi au atacat subiectul spitalelor. USR vrea trecerea spitalelor militare în administrarea Ministerului Sănătăţii. Asta pentru că, spun ei, unităţile sunt cu circuit închis şi nu sunt accesibile şi bolnavilor cronici. PNL nu ar fi împotrivă. Cu cât lanţul de comandă este mai scurt, cu atât este mai bine, spune ministrul de interne, Lucian Bode.

„Multe spitale din România nu depind de ministerul sănătăţii, managerial şi administrativ. (n.r. După pandemie) vom constata că sunt mulţi pacienţi cronici din România care nu au beneficiat toată atenţia sistemului medical”, a spus Ionuţ Moşteanu, deputat USR.

„Dacă este o decizie fundamentată correct, nu văd nicio problemă. Am văzut ce se întâmplă cu dubla sau tripla comandă. Cu cât lanţul de comandă este mai scurt, cu atât este mai bine”, a declarat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Fostul manager al spitalului Colentina, Remus Mihalcea, îi răspunde deputatului USR că nu este momentul să politizeze sănătatea românilor. Toate spitalele sunt, din punct de vedere medical, în subordinea Ministerului Sănătăţii. Managementul şi suportul financiar sunt asigurate de alte instituţii, în funcţie de caz.

„Acestea sunt nişte declaraţii politice. Ministerul Sănătăţii are în subordine foarte multe spitale, care nu îndeplinesc circuitele de tratare a pacienţilor covid. Ceea ce doresc dânşii şi nu spun este trecerea managementului în subordinea ministerului, dar resursele financiare să rămână atribuţia ministerului de resort”, a afirmat Remus Mihalcea, fost manager Spitalul Colentina.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici