Ponta: 34.654 persoane radiate din liste, 512.379 cu CI expirate. Guvernul nu are listele electorale, sunt la Parchet

Victor Ponta a anunţat, luni, că, din datele de la MAI şi MAE, 34.654 de persoane urmează a fi radiate de primari din listele electorale permanente utilizate la referendum, 512.379 au actele de identitate expirate, în timp ce 3.052.397 sunt în străinătate, din care nu se ştie exact numărul minorilor.

2469 afișări
Imaginea articolului Ponta: 34.654 persoane radiate din liste, 512.379 cu CI expirate. Guvernul nu are listele electorale, sunt la Parchet

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

DECLARAŢIILE PREMIERULUI:

- Curtea Constituţională a solicitat îndeplinirea anumitor proceduri.

- Nu am transmis CC liste electorale dintr-un motiv pe care am reuşit să-l fac inteligibil pentru toată lumea: nu erau la noi listele electorale, ci au fost luate de Parchet

- În data de 1 august 2012 MAI a trimis datele persoanele înscrise în listele electorale permanente.

- 34.654 de persoane urmează să fie radiate din listele electorale.

- 512.379 de persoane aveau în ziua votului actele de identitate expirate.

- Totalul românilor cu drept legal de şedere în străinătate sunt 3.052.397 de persoane.

- 1.101.809 români care stau în străinătate legal au peste 18 ani.

- Având în vedere aceste date, am transmis respectivele date şi anexele Curţii Constituţionale, urmând ca decizia să fie luată mâine de CC.

- După cum ştiţi, Mona Pivniceru şi-a anunţat astăzi demisia din CSM şi poate îndeplini fără niciun fel de problemă funcţia de ministru al Justiţiei.

- Am considerat că este foarte bine ca ministrul Justiţiei să provină din rândul judecătorilor, să nu aibă apartenenţă politică. Din păcate, până astăzi, CSM a evitat un răspuns.

- Voi fi prezent la şedinţa CSM de miercuri.

- Membrii CSM sunt invidioşi, numirea trebuia făcută de acum două săptămâni.

- Sper ca miercuri acest gest de sabotaj să nu mai funcţioneze şi miercuri.

- Nu am actualizat nicio listă pentru că în conformitate cu legea nu Guvernul actualizează listele, ci autorităţile locale.

- Nu au fost găsiţi cei cu buletinele expirate, sunt peste 20.000 de cetăţeni saşi care din 1990 nu mai au cărţi de identitate, probabil acum sunt cetăţeni germani.

- Noi am pus la dispoziţie datele pe care am reuşit să le obţinem până în acest moment, îmi doresc ca mâine Curtea Constituţională să ia o decizie şi să punem capăt crizei politice, la fel cum îmi doresc ca CSM să ia mâine o decizie şi doamna Mona Pivniceru să devină ministrul Justiţiei.

- Dacă CC va decide invalidarea referendumului, Traian Băsescu se întoarce la "masa verde".

- Am avut o discuţie privată cu domnul Ion Ţiriac.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici