Ponta: Alegerea între un profesionist ca Arafat şi un politician corupt ca Băsescu e simplă

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că USL îi va sprijini pe profesioniştii din sănătate, educaţie şi cultură care au fost înlăturaţi "pentru că nu au ascultat ordine", adăugând că alegerea între un profesionist ca Raed Arafat şi un "politician corupt" ca Traian Băsescu este "simplă".

887 afișări
Imaginea articolului Ponta: Alegerea între un profesionist ca Arafat şi un politician corupt ca Băsescu e simplă

Ponta: Alegerea între un profesionist ca Arafat şi un politician corupt ca Băsescu e simplă (Imagine:Ovidiu Micsik/ Mediafax Foto)

Ponta a spus, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că USL îi va sprijini pe profesioniştii din sănătate, educaţie şi cultură care au fost înlăturaţi deoarece "nu au ascultat orbeşte ordinele absurde" primite de la Băsescu şi Boc.

"Vreau în numele USL să exprim sprijinul total pe care Uniunea îl va acorda profesioniştilor din domeniile esenţiale ale vieţii sociale, mă refer la sănătate, educaţie, cultură. Un sprijin pentru profesionişti şi împotriva politicienilor incompetenţi şi corupţi care iau decizii. Ca să fiu şi mai concret, între un profesionist ca dr. Raed Arafat şi un politician incompetent şi corupt ca Traian Băsescu, alegerea noatră şi a oricărui român e foarte simplă. Din păcate, sunt multe alte cazuri în ultimii ani de oameni profesionişti (...) care au fost înlăturaţi pentru că nu au executat orbeşte ordine absurde primite fie de la Traian Băsescu, fie de la Emil Boc, fie de la alt politician aflat la putere", a spus Ponta.

El a afirmat că opţiunea USL este de a-i sprijini pe aceşti profesionişti în "bătălia pe care o dau cu politicienii corupţi şi incompetenţi", aceştia urmând să primească o ofertă de a se alătura Uniunii după alegerile din noiembrie 2012, fără a fi înregimentaţi politic.

"Opţiunea USL este de a-i asculta pe aceşti profesionişti, de a-i sprijini în bătălia pe care o dau cu politicienii incompetenţi şi corupţi de tipul Traian Băsescu şi vreau să îi anunţ de acum de oferta noastră de a se întoarce după decembrie 2012 în aceste sisteme, fără a se înrola politic în USL. Dr. Arafat şi mulţi alţi oameni din sănătate şi educaţie care au părăsit aceste sisteme în ultima perioadă vor primi o solicitare de la viitorul Guvern pentru a încerca să reparăm ceea ce s-a stricat şi se strică în aceşti ani", a mai spus Ponta.

Liderul PSD a declarat că Traian Băsescu şi Emil Boc doresc o "privatizare totală" a sistemului de sănătate pentru a trece în "mâini private" 4,5 miliarde de euro, suma reprezentând bugetul Casei de Asigurări de Sănătate pe anul 2012.

"Sistemul de sănătate ca şi sistemul de educaţie au nevoie în mod sigur de reforme, de adaptare la noile condiţii, de investiţii şi de resurse mai importante. Ceea ce preşedintele Traian Băsescu şi Emil Boc propun pentru sistemul de sănătate este o privatizare totală. O trecere în mâini private, evident apropiate de preşedintele Traian Băsescu şi partidul de guvernământ a 4,5 miliarde de euro, care este bugetul CAS pe 2012, iar cei care vor plăti acest preţ sunt cetăţenii, cei care trebuie să beneficieze de servicii medicale", a declarat Victor Ponta.

El a afirmat că USL va face tot ce îi va sta în putinţă din opoziţie pentru a opri angajarea răspunderii Guvernului pe noua lege a sănătăţii.

"Este o alegere destul de simplă, între viaţă şi moarte. Cei care nu vor avea bani (...) vor muri, practic, fără asistenţă medicală. Aşa cum din ce în ce mai mulţi copii din România nu mai au bani să meargă la şcoală sau la facultate. Este o alegere între o filosofie total diferită pe care regimul Traian Băsescu o are de a privatiza, pentru că nu mai au ce să mai privatizeze în zona industrială, şi atunci vor să privatizeze sistemul medical, evident, pe preţ mic şi şpăgi mari. Vom face tot ce putem din opoziţie pentru a bloca procesul de angajare a răspunderii Guvernului pe această lege (...) şi pentru a demonstra că teoria noului capitalist Băsescu că întotdeauna banii publici dacă sunt administraţi de firme private sunt folosiţi mai bine este falsă", a mai spus Ponta.

În opinia acestuia, intenţia preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc este de a deturna fonduri publice cu "inconştienţa celor care ştiu că în decembrie nu vor mai fi la guvernare".

"Noi nu ştim ce să facem cu banii noştri din sănătate, însă are dl. Băsescu câteva firme ale sale, prietene ale domniei sale, ale doamnei Udrea, care ştiu ce să facă cu banii. (...) Din păcate, Traian Băsescu şi Emil Boc deturnează bani publici cu inconştienţa celor care ştiu că în decembrie nu vor mai fi la guvernare. Filosofia PSD şi a USL este de a salva acest sistem. Dl. Băsescu, anul trecut, a condus o mineriadă împotriva educaţiei, astăzi conduce o mineriadă împotriva sănătăţii. Dumnezeu să ne apere de ce altceva are în minte", a conchis Ponta.

Victor Ponta, însoţit de senatorul Ilie Sârbu şi vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu, a participat, marţi, la o conferinţă de presă la Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici