Ponta: Am avut o singură mică ezitare atunci când l-am eliberat din funcţie pe Tismăneanu, a scris o carte "excelentă" despre Iliescu

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a avut "o singură mică ezitare" atunci când l-a eliberat din funcţie pe Vladimir Tismăneanu, legată de faptul că acesta a scris o carte "excelentă" despre preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

689 afișări
Imaginea articolului Ponta: Am avut o singură mică ezitare atunci când l-am eliberat din funcţie pe Tismăneanu, a scris o carte "excelentă" despre Iliescu

Victor Ponta (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Am avut o singură mică ezitare la eliberarea din funcţie a domnului Tismăneanu - că a realizat o carte excelentă cu domnul Iliescu. De altfel, este singura carte pe care am citit-o despre domnul Iliescu, dar este foarte bună", a spus Ponta.

"Tismăneanu a făcut un interviu excepţional cu domnul Iliescu şi totuşi l-am eliberat din funcţie", a adăugat Ponta.

Premierul Victor Ponta l-a eliberat pe Vladimir Tismăneanu din funcţia de preşedinte al Consiliului Ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, iar în locul acestuia l-a numit pe Dinu Zamfirescu.

În mai 2004, Vladimir Tismăneanu a lansat cartea "Marele şoc din finalul unui secol scurt. Ion Iliescu în dialog cu Vladimir Tismăneanu". Volumul este de fapt un interviu-fluviu luat de Tismăneanu lui Iliescu, aflat la finalul ultimului mandat de şef al statului. La lansare, cartea a fost prezentată de Mircea Geoană, ministru de Externe la acea vreme.

Tismăneanu este însă şi preşedintele Comisiei prezidenţiale de analiză a dictaturii comuniste din România, care a elaborat un raport pe baza căruia, în decembrie 2006, preşedintele Traian Băsescu a condamnat oficial regimul comunist, în faţa Parlamentului.

Fostul şef al statului Ion Iliescu declara, în martie 2007, că Raportul Comisiei Tismăneanu conţine "aberaţii, monstruozităţi", "mârşăvii", "minciuni", "speculaţii de ordin politic, partizane" şi este făcut "de nişte scribălăi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici