Ponta: Am convins mai mult de 14 parlamentari PSD să nu voteze moţiunea de cenzură/ Cum explică Alin Văcaru faptul că nu a semnat documentul

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a susţinut, duminică, la Parlament, că a convins mai mult de 14 parlamentari de la PSD să nu voteze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

4552 afișări
Imaginea articolului Ponta: Am convins mai mult de 14 parlamentari PSD să nu voteze moţiunea de cenzură/ Cum explică Alin Văcaru faptul că nu a semnat documentul

Victor Ponta: Am convins mai mult de 14 parlamentari PSD să nu voteze moţiunea de cenzură

Întrebat, la ieşirea din sala de şedinţe a grupului PSD din Camera Deputaţilor, câţi parlamentari a convins să nu voteze moţiunea de cenzură, Ponta a răspuns: "Mai mult de 14. Atât contează".

"Eu cred că niciun PSD-ist adevărat n-o să cheme alte partide să-i rezolve problemele interne. (...) Nu cred nici ei prostiile astea. E un propagandist la PSD, un consilier al domnului Dragnea, care cred că a rămas în 1989 cu <<agenturili străine>>, ştiţi?", a adăugat Ponta.

Întrebat ce l-a deranjat pe Dragnea, Ponta a răspuns: "Faptul că nu mai are puterea".

În ceea ce priveşte semnăturile strânse de deputaţii PSD pentru moţiunea de cenzură, surse din PSD au menţionat, pentru Mediafax, că toţi deputaţii au semnat duminică, fiind 11 absenţe motivate, aceştia semnând luni, şi doar 2 refuzuri – Victor Ponta şi Alin Văcaru (Gorj).

Astfel, duminică au semnat moţiunea de cenzură 141 de deputaţi PSD.

Pe de altă parte, parlamentarii PSD au fost convocaţi duminică seară la un hotel din Bucureşti, prin SMS.

"Întâlnirea de la Rin Grand Hotel va avea loc astăzi 18.06.17, ora 17.00, la sala Bucureşti A-mezanin. Prezenţa obligatorie!", se arată în mesajul transmis de liderul de grup şi obţinut de Mediafax.

Cum explică Alin Văcaru faptul că nu a semnat moţiunea: Nu am apucat să vorbesc cu toţi membrii

Deputatul PSD de Gorj Alin Văcaru a refuzat să semneze, duminică, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, un alt refuz fiind şi cel al lui Victor Ponta, şi el tot deputat de Gorj, au precizat surse din partid.

Alin Văcaru a declarat, corespondentului Mediafax, că nu a semnat deoarece nu a avut timp să vorbească cu toţi membrii Comitetului Executiv Judeţean Gorj.

"Nu am semnat pentru că nu am apucat să vorbesc cu toţi membrii Comitetului Executiv Judeţean, să îi întreb ce să fac, pentru că ei m-au trimis în Parlament", a spus Văcaru.

Deputatul Alin Văcaru s-a declarat încă de joi în favoarea "rămânerii lui Sorin Grindeanu", spunând că retragerea sprijinului politic nu se decide într-o singură şedinţă. "Mă aşteptam să fim întrebaţi dacă suntem de acord. Ne-am pripit şi ne-am făcut de râs", a spus Văcaru.

Moţiunea de cenzură a fost semnată duminică de 222 de parlamentari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici