Ponta: Am fost mulţumit de Pivniceru, vom discuta cu ea

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a fost mulţumit, în calitate de prim-ministru, de activitatea Monei Pivniceru, el arătând că, împreună cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, va discuta în perioada următoare cu aceasta.

357 afișări
Imaginea articolului Ponta: Am fost mulţumit de Pivniceru, vom discuta cu ea

Ponta: Am fost mulţumit de Pivniceru, vom discuta cu ea (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Am fost mulţumit, ca prim-ministru, până în acest moment, şi de doamna Pivniceru, şi de domnul Arafat. Cu doamna Pivniceru nu am avut încă ocazia, o să discutăm amândoi", a spus Ponta, întrebat despre eventuala susţinere pe care USL ar putea să o acorde unui independent sau unui tehnocrat în viitorul Cabinet.

Luni seară, la Realitatea TV, premierul Ponta a declarat că îi va solicita ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, să găsească o soluţie, inclusiv printr-o discuţie cu preşedintele Băsescu, pentru numirea noilor şefi ai parchetelor, dar nu a dorit să precizeze clar că Ministerul Justiţiei va fi condus în continuare de Pivniceru.

"Eu nu am vrut să mă implic în acest proces şi am discutat încă o dată că nu mă voi implica decât în felul următor, în care îi voi spune doamnei Pivniceru: "Doamna Pivniceru, s-a terminat campania electorală, vorbiţi şi cu CSM-ul să nu mai stea pe la B1 toată ziua, pe la emisiuni, cele două doamne care conduc CSM, vorbiţi şi cu preşedintele Băsescu că oricum nu puteţi să-i puneţi dacă nu semnează domnul Băsescu şi găsiţi o soluţie", a spus Ponta.

Premierul nu a reacţionat la comentariile care au urmat acestei declaraţii, conform căreia astfel ar rezulta că ministrul Justiţiei va fi tot Mona Pivniceru.

Mona Pivniceru a fost numită în 23 august ministru al Justiţiei, în perioada în care preşedinte interimar era Crin Antonescu. Pivniceru a fost nominalizată la MJ atunci când PNL şi PSD au făcut o rocadă în Guvern, după demisia lui Andrei Marga (PNL) de la Externe şi preluarea conducerii MAE de către fostul deţinător al portofoliul Justiţiei Titus Corlăţean (PSD). Pentru o perioadă, premierul Victor Ponta a asigurat interimatul la Justiţie, întrucât Pivniceru era membru CSM şi a trebuit să demisioneze din acest organism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici