Ponta: Am primit mandat de a discuta cu toţi cei care sunt dispuşi să sprijine moţiunea de cenzură

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că a primit mandat de la CExN pentru a purta discuţii cu toţi cei dispuşi să sprjine moţiunea de cenzură pe care formaţiunea sa o va depune în toamnă, el precizând că obiectivul numărul unu al PSD este debarcarea Guvernului Boc.

20 afișări
Imaginea articolului Ponta: Am primit mandat de a discuta cu toţi cei care sunt dispuşi să sprijine moţiunea de cenzură

Ponta: Am primit mandat de a discuta cu toţi cei care sunt dispuşi să sprijine moţiunea de cenzură (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Acum am stabilit împreună, prin vot, că obiectivul este să dăm jos Guvernul Boc, să punem capăt guvernării Băsescu-Boc. Tot ce ţine de noi vom face, nu ne oprim, chiar dacă sunt lucruri pe care le considerăm incorecte sau anormale. Am primit acest mandat de a discuta cu toţi cei care sunt dispuşi să ne sprijine în moţiunea de cenzură şi debarcarea Guvernului Boc", a spus Ponta.

El a precizat că, pentru a-şi îndeplini obiectivul de a da jos Guvernul Boc, PSD este dispus să discute şi cu celelalte grupuri parlamentare şi cu parlamentari care eventual ar susţine moţiunea de cenzură.

Întrebat cum i-a convins pe social-democraţii care au reţineri privind o colaborare cu PNL la nivel local şi parlamentar privind izolarea PDL, Ponta a răspuns: "Cu înţelepciune. Dacă credeţi că pe mine nu mă deranjează anumite lucruri, cum ar fi votul alături de putere, de la Senat, şi mulţumirile adresate de Emil Boc senatorilor liberali, sau alte lucururi ... Aşa se întâmplă".

Victor Ponta a comentat, totodată, şi aducerea în discuţie, de către liberali, a proiectului Johannis, el precizând că lucrurile serioase nu se discută la televizor sau la cârciumă.

"Nu cred că lucruri serioase se discută prin televizor. Stilul acela de cârciumă al domnului Băsescu, care vorbeşte la cârciumă cui îi dă el guvernul, mie şi PSD nu ne aparţine", a mai spus Ponta.

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a aprobat, luni, în unanimitate, depunerea de către social-democraţi a moţiunii de cenzură. Victor Ponta a precizat că detaliile privind calendarul depunerii moţiunii de cenzură vor fi stabilite ulterior.

Mai mulţi lideri social-democraţi au criticat, luni, în şedinţa CExN, atât conducerea PNL, cât şi atitudinea partidului condus de Crin Antonescu, după ce Victor Ponta a solicitat un mandat pentru o colaborare locală şi parlamentară în perspectiva moţiunii de cenzură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici