Ponta: Andronescu ar putea fi propusă la Educaţie. Fac propunerea odată cu cea de la Cultură

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că există posibilitatea ca Ecaterina Andronescu să fie propunerea sa pentru portofoliul Educaţiei, el precizând că nu a luat încă o decizie în acest sens şi că va face propunerea odată cu cea de la Cultură.

222 afișări
Imaginea articolului Ponta: Andronescu ar putea fi propusă la Educaţie. Fac propunerea odată cu cea de la Cultură

Ecaterina Andronescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat dacă există posibilitatea ca Ecaterina Andronescu să fie propusă ministru la Educaţie, Ponta a răspuns: "Există. Trebuie să fac propunerea pentru că zilele următoare, pe 30, expiră cele 45 de zile de intermat ale lui Liviu Pop. Nu am luat această decizie".

Ponta a spus că este foarte mulţumit de modul în care ministrul interimar Liviu Pop a reuşit să organizeze sesiunea de Bacalaureat.

Întrebat dacă are în vedere să-l titularizeze pe Pop, Ponta a răspuns: "Nu am zis asta. Va trebui o propunere pentru Cultură, atunci facem ambele propuneri odată".

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, răspunzându-le jurnaliştilor care l-au întrebat despre interimatul de la Ministerul Educaţiei şi despre propunerea pentru acest portofoliu, că nu nu a luat încă o decizie, spunând apoi că are şi el premoniţii, precum Băsescu, că Andronescu va fi ministru.

"Comisia (de la Ministerul Educaţiei - n.r.) era formată de Funeriu tot ca o armă împotriva profesorilor cu care avea el războaie - cu Marga, cu Andronescu - că Funeriu a stat ministru ca să se războiască cu Marga şi cu Andronescu. Şi vă spun că domnul Marga e ministru şi că doamna Andronescu va fi ministru, ca să rezolvăm cu Funeriu şi cu războaile lui”, a spus Ponta, într-o conferinţă de presă.

Solicitat să dea detalii despre încheierea interimatului la Ministerul Educaţiei şi despre nominalizarea Ecaterinei Andronescu drept ministru, Ponta a răspuns: "O să vă comunic decizia".

"Nu am vorbit cu nimeni deocamdată. Aseară m-am întors la 23.30. Am şi eu premoniţii, ca şi Băsescu, ştiţi cum - nu doar Băsescu ştie cu o săptămână înainte ce se va întâmpla. Încep să am şi eu premoniţii", a spus Ponta.

Ioan Mang, nominalizat pentru postul de ministru al Educaţiei după ce persoana propusă iniţial, Corina Dumitrescu, a fost retrasă de premierul Victor Ponta în urma unor probleme legate de CV-ul acesteia, a demisionat în 16 mai în urma acuzaţiilor de plagiat care i-au fost aduse.

Premierul Victor Ponta anunţa că Ioan Mang a solicitat să fie eliberat din postul de ministru al Educaţiei, cerere pe care a acceptat-o pentru a-i permite acestuia ca, fără presiunea portofoliului, să "restabilească adevărul" în urma acuzaţiilor de plagiat.

Interimatul la conducerea ministerului este asigurat de către ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, urmând ca în termenul legal de 45 zile să fie nominalizat un alt ministru.

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, declara, joi, că nu i s-a propus să rămână la conducerea instituţiei şi după sfârşitul lunii iunie, când ar urma să îi expire mandatul.

Liviu Pop, fost secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), a intrat în componenţa cabinetului Ponta ca ministru delegat pentru Dialog Social.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici