Ponta anunţă că i-a cerut oficial lui Băsescu să îl lase să participe la reuniunea CE

Premierul Victor Ponta a anunţat, sâmbătă, că i-a solicitat preşedintelui Traian Băsescu mandatul de a reprezenta România la reuniunea Consiliului European (CE), programată pentru săptămâna viitoare, şi că, deocamdată, nu a primit un răspuns din partea acestuia.

2975 afișări
Imaginea articolului Ponta anunţă că i-a cerut oficial lui Băsescu să îl lase să participe la reuniunea CE

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Am cerut deja, în mod oficial, mandatul de a merge. Pe 26 iunie va fi un consiliu dedicat în exclusivitate programului viitoarei Comisii Europene, deci pentru următorii cinci ani, şi atunci e normal să consider, dacă vorbim de viitori cinci ani, ar trebui să particip", a spus Ponta la Antena 3.

Aflat la Paris pentru reuniunea informală privind viitoarea Comisie Europeană, organizată de preşedintele Franţei, Ponta a arătat că România cere ca în viitorul program al CE să fie incluse reguli foarte clare care să sprijine creşterea economică şi crearea de locuri de muncă, dar şi de nediscriminare a cetăţenilor români, precum şi un portofoliu important de comisar european pentru România, dacă nu poate fi păstrată Agricultura.

Vineri, premierul a declarat că îi va cere mandat preşedintelui pentru reuniunea CE, spunând "am cerut de fiecare dată mandat şi nu voi face o excepţie nici de data aceasta".

El a adăugat că important este însă ca, indiferent de cine va fi reprezentată, România să aibă "o voce pregnantă" la discuţiile legate de viitorul instituţiilor europene, privind inclusiv aplicarea regulilor europene fără discriminare faţă de români şi combaterea extremismului.

Premierul a mai solicitat preşedintelui mandatul de a reprezenta România la reuniuni ale CE, dar şeful statului a refuzat de cele mai multe ori şi a decis să participe el la discuţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici