Ponta anunţă că vineri îi trimite lui Băsescu o propunere la conducerea Ministerului Culturii

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a anunţat că va discuta cu membrii coaliţiei despre o nouă conducere la Ministerul Culturii, iar vineri îi va înainta preşedintelui Traian Băsescu fie o propunere de interimat, fie nominalizarea unui ministru distinct pentru acest portofoliu.

277 afișări
Imaginea articolului Ponta anunţă că vineri îi trimite lui Băsescu o propunere la conducerea Ministerului Culturii

Victor Ponta (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"O să discut acest lucru cu ceilalţi parteneri de coaliţie şi sigur că mâine vom face o propunere, fie de interimat, fie de ministru definitiv. Nu ştiu dacă e, aşa, o răzbunare împotriva Guvernului, nu m-a anunţat domnul preşedinte, am aflat la televizor că nu mai avem ministru al Culturii. Cred că în această perioadă Cultura are câteva proiecte importante de finalizat - mă gândesc cel puţin la Teatrul Naţional şi la Opera Naţională, mai sunt şi altele - aşa încât nu vom întârzia", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că a semnat revocarea din funcţie a ministrului Culturii, Kelemen Hunor, menţionând că a aşteptat trei luni desemnarea unui înlocuitor sau a unui ministru interimar, dar "se pare că s-a întrecut măsura".

El a spus că aşteaptă de trei luni o propunere de înlocuitor pentru şefia ministerului Culturii. "Văd că Guvernul nu face nici gestul minimal de a desemna un ministru interimar", a spus preşedintele, precizând că a semnat decretul de revocare a lui Kelemen Hunor.

"Se pare că s-a întrecut măsura", a apreciat Băsescu, menţionând că la momentul actual nu există ministru al Culturii.

Kelemen Hunor declara, la finalul lunii septembrie, că mai face parte din Guvern pentru că preşedintele Traian Băsescu nu a semnat încă decretul de schimbare a sa din funcţie, el arătând că nu şi-a retras demisia şi că, în momentul în care şeful statului va semna, va pleca din Executiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici