Ponta, Aura Vasile şi Duvăz vor candida pentru vicepreşedinţia Camerei după plecarea lui Popa – surse

Victor Ponta, Aura Vasile şi Bogdan Niculescu-Duvăz şi-au manifestat, în discuţii cu deputaţii PSD, intenţia de a candida pentru funcţia de vicepreşedinte al Camerei, care urmează să devină vacantă dacă Daniela Popa va fi numită în conducerea CSA.

24 afișări
Imaginea articolului Ponta, Aura Vasile şi Duvăz vor candida pentru vicepreşedinţia Camerei după plecarea lui Popa – surse

Daniela Popa (Imagine: Mediafax Foto)

Surse din grupul parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor au relatat, miercuri, că după nominalizarea Danielei Popa ca reprezentant în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, cei trei şi-au manifestat intenţia de candida pe funcţia care ar rămâne vacantă prin demisia acesteia.

Daniela Popa a primit, miercuri dimineaţă, avizul comisiilor de buget-finanţe pentru a fi numită în conducerea CSA, eventualitate în care va trebui să demisioneze din Parlament.

Cei trei vor candida în cadrul unor alegeri în interiorul grupului PSD din Cameră, după ce plenul Parlamentului o va numi oficial pe Popa la CSA.

Daniela Popa preciza, marţi, pentru MEDIAFAX, că s-a gândit să candideze pentru postul de membru al CSA, iar dacă va trece de votul Parlamentului, va renunţa la Parlament şi la PC. "M-am gândit să candidez, dar nu ştiu când se finalizează. Eu am avansat această chestiune", a precizat Popa, întrebată despre candidatura sa pentru postul de membru al CSA.

La sfârşitul lunii decembrie 2009 ziarul "Gândul" scria, referitor la acordul PSD-PNL la nivelul Capitalei pentru susţinerea reciprocă a candidaţilor celor două partide în eventualitatea unor alegeri parţiale parlamentare, că dacă PSD nu a desemnat candidat pentru colegiul 1 la alegerile din 17 ianuarie, reciproca ar urma să fie aplicată odată cu demisia Danielei Popa din Parlament.

Surse social-democrate declarau atunci pentru "Gândul" că preşedintele PC, Daniela Popa, ar urma să-şi dea demisia din funcţia de deputat, pentru a prelua un post în Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. Astfel, colegiul de deputat din care a făcut parte va organiza alegeri anticipate, situaţie în care PNL, potrivit protocolului, ar susţine candidatul social-democrat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici