Ponta: Băsescu citeşte Tratatul de la Lisabona şi Constituţia un pic diferit, ţine de mentalitate

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, după consultările pe tema revizuirii Constituţiei, că ideea PSD legată de Tratatul de la Lisabona a fost înţeleasă de şeful statului, el apreciind că acesta citeşte Tratatul, dar şi Constituţia, "un pic diferit", fapt ce ţine de mentalitate.

30 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu citeşte Tratatul de la Lisabona şi Constituţia un pic diferit, ţine de mentalitate

Ponta: Băsescu citeşte Tratatul de la Lisabona şi Constituţia un pic diferit, ţine de mentalitate (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Ideea noastră cred că a fost foarte bine înţeleasă de către preşedinte şi faptul că citim Tratatul de la Lisabona aşa cum citim şi Constituţia, un pic diferit, cred că ţine de mentalitate şi de experienţă politică", a spus Ponta.

El a argumentat că Tratatul de la Lisabona prevede pentru toate ţările UE, inclusiv România, un mod de organizare în care deciziile să meargă de la naţional, respectiv de la Bucureşti, către zona regiunilor şi a autorităţilor locale, având ca punct de plecare finaţarea acestora.

Ponta a arătat că banii de la UE vor veni din ce în ce mai mult către regiuni, către autorităţi locale şi nu la Bucureşti, care, după aceea, să-i împartă în ţară.

"Ideea politică de a avea structuri locale mai puternice şi de a le avea reprezetate în structurile legislative este foarte clară. Iar faptul că noi înţelegem să respectăm votul dat de români la un referendum consultativ este tocmai în această direcţie: avem nevoie de un Parlament cu mai puţini parlamentari, chiar 300, aşa cum au votat oamenii la propunerea preşedintelui, un Parlament care să aibă parlamentari aleşi direct, prin vot uninominal, dar, în acelaşi timp, poate să aibă şi trebuie să aibă o Cameră care să reprezinte autorităţile şi comunităţile locale, Cameră în care aleşii să fie desemnaţi prin votul consilierilor locali, judeţeni, al primarilor şi să legifereze pentru aceste structuri locale, a explicat Ponta propunerea PSD.

Preşedintele Traian Băsescu a reclamat, marţi, la consultări, faptul că PSD şi-a argumentat una din ideile de revizuire a Constituţiei invocând un articol din Tratatul de la Lisabona care de fapt nu există, el ironizându-i pe reprezentanţii acestei formaţiuni din această cauză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici