Ponta: Băsescu s-a înţeles cu UDMR în ceea ce priveşte Ţinutul Secuiesc

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, pentru "Gândul", că preşedintele Traian Băsescu a încercat să vorbească cu el înainte de şedinţa de marţi de la Cotroceni, liderul social-democrat menţionând, pe de altă parte, că şeful statului s-a înţeles cu UDMR legat de Ţinutul Secuiesc.

929 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu s-a înţeles cu UDMR în ceea ce priveşte Ţinutul Secuiesc

Ponta: Băsescu s-a înţeles cu UDMR în ceea ce priveşte Ţinutul Secuiesc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Victor Ponta a declarat, miercuri, pentru Gândul, că Traian Băsescu a încercat să vorbească cu el înainte de şedinţa de la Cotroceni. De asemenea, susţine că are informaţii conform cărora preşedintele Băsescu s-a înţeles cu UDMR în ceea ce priveşte Ţinutul Secuiesc. Liderul PSD crede că preşedintele a încercat să pună presiune pe maghiari prin mesajele de curtoazie trimise lui şi lui Crin Antonescu", se arată în articolul publicat de "Gândul".

Victor Ponta spune că Traian Băsescu i-a trimis "emisari" ca să poate o discuţie, dar subliniază că nu i-a luat în seamă. "Pe mine nu m-a prins direct cum l-a prins ieri pe Crin. Pe mine m-a luat prin tot felul de alte canale. Nu vreau să povestesc, ca Băsescu la «Naşul» după ce beau un pahar, tot felul de lucruri. Pot spune doar că nu am fost sunat direct de preşedintele Băsescu. Nu ştiu pentru ce dorea să mă vadă, nu cred că dorea să mă vadă pentru că îi era dor de mine, cum nu cred că ieri dorea să îl bage pe Crin la guvernare pentru că iubeşte PNL. Cred că dorea să ne mintă şi să pună presiune pe UDMR", a explicat preşedintele PSD.

Acesta dă asigurări membrilor de partid că un "Wikileaks din 2016" nu va scoate la lumină vreo întâlnire secretă între el şi preşedinte. "Nu am niciun chef să mă văd cu Băsescu, altfel decât în momente oficiale, mă bucur că şi Crin a avut aceeaşi atitudine. Noi ne informăm mereu despre aceste detalii. Ne amuzăm pe seama lui Băsescu. Eu nu l-am luat în serios pe preşedinte, cum nu l-a luat nici Crin Antonescu. Este jalnic cum ne înjură la televizor şi pe la spate ne propune tot felul de înţelegeri. Pe de o parte la televizor Băsescu ne face în toate felurile şi pe de altă parte se milogeşte de noi să mergem să ne vedem cu el", a comentat Ponta episodul de la Cotroceni unde preşedintele l-a reţinut pentru câteva minute pe liderul PNL. "Crin a spus în felul său că a avut impresia că l-a oprit un bişniţar să-i vândă ceva. I-am spus preşedintelui public că nu mă interesează propunerile lui să nu-şi mai facă iluzii", a conchis Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici