Ponta: Boc nu ştia ce semnează în ACTA, dar se ocupa cu datul zăpezii cu lopata

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că este "inacceptabil" faptul că premierul Emil Boc nu cunoştea prevederile ACTA, care a fost semnat de România.

1103 afișări
Imaginea articolului Ponta: Boc nu ştia ce semnează în ACTA, dar se ocupa cu datul zăpezii cu lopata

Ponta: Boc nu ştia ce semnează în ACTA, dar se ocupa cu datul zăpezii cu lopata

Ponta a spus că Guvernul a greşit semnând acordul ACTA fără o dezbatere publică prealabilă şi a afirmat că este "inadmisibil" ca şeful Executivului să semneze un document fără a avea cunoştinţă de prevederile acestuia.

"Boc nu ştia ce semnează, dar între timp se ocupa cu datul zăpezii cu lopata", a adăugat el.

Preşedintele PSD a afirmat că România nu ar fi trebuit să semneze ACTA până nu avea garanţii că un drept legitim, cel al apărării proprietăţii intelectuale, nu atinge dreptul la viaţă privată şi dreptul la protecţia datelor cu caracter personal.

Ponta a reiterat faptul că un eventual guvern condus de USL va anula ACTA.

USL va suspenda aplicarea acordul anti-piraterie ACTA dacă va ajunge la guvernare şi dezaprobă forma actuală a acestuia, semnată de guvern în absenţa unei dezbateri publice, a scris, pe contul său de Facebook, preşedintele PSD, Victor Ponta.

"Guvernul trebuie să explice de ce a semnat ACTA în numele României, fără niciun fel de dezbatere publică! Când vom ajunge la guvernare, mă oblig să suspend aplicarea ACTA, până ce nu va avea loc o dezbatere publică. Socialiştii şi liberalii, în Parlamentul European, au cerut mai multă transparenţă. Singurii care s-au opus acestei rezoluţii au fost eurodeputaţii PDL. Votul va fi în vară, şi vă asigur că nu vom susţine ACTA în forma actuală, fără dezbateri şi fără acord cu societatea civilă. Cei din PDL ar trebui să explice de urgenţă de ce susţin astfel de reglementări fără niciun fel de dialog cu nimeni", scrie Victor Ponta pe Facebook.

Reprezenzanţi din 22 de state membre UE şi Uniunea Europeană au semnat, joi, la Tokyo, Tratatul Comercial Anti-Contrafacere (ACTA), care nu va putea intra însă în vigoare fără aproarea Parlamentului European. Scopul acordului (între UE, SUA, Australia, Canada, Japonia, Mexic, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud şi Elveţia) este, potrivit PE, acela de a consolida respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, inclusiv online, şi de a combate contrafacerea şi pirateria pentru bunuri precum haine de lux, muzică şi filme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici