Ponta: Candidez la preşedinţia PSD individual, nu depun nicio listă

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta şi-a depus, vineri, la sediul central al partidului, candidatura pentru funcţia de preşedinte al PSD, el precizând că nu va depune şi o listă cu colegii pe care i-ar dori în conducerea partidului.

20 afișări
Imaginea articolului Ponta: Candidez la preşedinţia PSD individual, nu depun nicio listă

Ponta: Candidez la preşedinţia PSD individual, nu depun nicio listă (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Ponta a spus că rămâne consecvent şi respectă anunţul făcut luni, la Comitetul Executiv Naţional, depunându-şi candidatura pentru funcţia de preşedinte al PSD.

"Eu cred că PSD şi România trebuie să aibă o alternativă, un proiect pentru viitor, nu pentru trecut, nu pentru a continua ceea ce nu a mers bine, ci pentru a face ceea trebuie să facem bine de acum încolo", a adăugat el.

Ponta a precizat că nu va depune nicio listă cu nominalizări la celelalte funcţii de conducere centrală, aşa cum se solicitase în urma CExN de luni.

"Îmi depun candidatura singur, pentru că am fost şi rămân împotriva ideii de candidaturi pe liste. Nu am cum să depun o listă, îmi depun eu candidatura. Sunt însă oameni pe care i-aş dori alături de mine, dar prin votul Congresului, nu prin faptul că sunt pe lista mea", a spus el.

Ponta i-a nominalizat în acest sens pe Radu Moldovan, Nicolae Bănicioiu, Valeriu Zgonea, Dragoş Benea, preşedinte CJ Bacău, pe Florin Cârciumaru, primarul de Târgu-Jiu, pe Liviu Dragnea.

El a subliniat că niciunul dintre aceştia nu figurează "pe lista" lui.

"Nici Bănicioiu nu figurează pe lista mea, eu nu am nicio listă. Bănicioiu tocmai a precizat, ca şi Liviu Dragnea, pe care îl apreciez foarte mult şi aş vrea să îl văd secretar general, aşa cum a precizat şi Adrian Năstase, aşa cum a precizat şi Ion Iliescu, că nu vor liste, ci vor să candideze şi să obţină voturile de la delegaţi, nu de la preşedinţii de organizaţii. (...) Nu faptul că sunt prietenii mei şi ne întâlnim seara în restaurante şi ne facem promisiuni de tot felul ar trebui să fie în conducerea partidului", a declarat Ponta.

El a precizat că va candida pentru preşedinţia PSD pe baza programului său, "România curată", prezentat la Consiliul Naţional din 4 februarie.

"Am şi puterea, şi curajul, şi timpul să îmi îndeplinesc toate cele 22 de puncte din programul meu", a adăugat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici