Ponta către senatori: Cea mai grea funcţie pe care am ocupat-o a fost ginere al lui Ilie Sârbu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a spus senatorilor social-democraţi, în şedinţa de marţi în care şi-au ales noul lider de grup, că funcţia cea mai dificilă pe care a ocupat-o a fost cea de ginere al lui Ilie Sârbu.

171 afișări
Imaginea articolului Ponta către senatori: Cea mai grea funcţie pe care am ocupat-o a fost ginere al lui Ilie Sârbu

Ponta către senatori: Cea mai grea funcţie pe care am ocupat-o a fost ginere al lui Ilie Sârbu (Imagine: Zoltan Kiraly/Mediafax Foto)

Surse din conducerea PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că decizia BPN de a recomanda senatorilor social-democraţi alegerea lui Ilie Sârbu în locul lui Ion Toma ca lider de grup a fost întâmpinată cu critici de către unii senatori.

Olguţa Vasilescu a acuzat, potrivit surselor citate, "mutarea în plic" decisă de conducerea PSD prin recomandarea făcută în favoarea lui Ilie Sârbu, ea afirmând că lui Toma nu i se poate reproşa ceva legat de activitatea grupului.

Senatorul Nicolae Moga a invocat unele declaraţii mai vechi ale lui Ilie Sârbu, el venind cu fotocopii ale unor afirmaţii ale acestuia, după Congresul PSD din februarie, în care anunţa că nu va mai candida la nicio funcţie în partid, după ce ginerele lui, Victor Ponta, a câştigat şefia PSD.

De asemenea, au mai arătat sursele citate, Moga i-a reproşat lui Ilie Sârbu o declaraţie de anul trecut, în care afirma că a negociat timp de doi ani de zile cu Traian Băsescu şi cu lideri democrat-liberali formarea guvernului PDL-PSD.

Răspunsul lui Sârbu a fost că, la acea vreme, negocierea respectivă a fost bună şi "oamenii erau fericiţi pentru că aveau funcţii".

"Ar trebui acum să îmi fie ruşine că ginerele meu a ajuns preşedinte de partid şi să nu mai candideze la nicio funcţie?", a continuat fostul vicepreşedinte al PSD.

Aceleaşi surse au mai relatat că, după intervenţia lui Sârbu, preşedintele Victor Ponta a spus: "Dintre toate funcţiile pe care le-am ocupat până acum cea mai dificilă a fost cea de ginere al lui Ilie Sârbu. Dacă aveţi ceva să îmi reproşaţi, spuneţi-mi direct, dacă nu, mă ridic şi plec".

Sursele menţionate au mai arătat că un dialog tensionat a avut loc şi între Ponta şi Dan Voiculescu, singurul membru PC din grupul PSD+PC.

Voiculescu ocupa singura funcţie de vicepreşedinte al Senatului care revenea PSD conform algoritmului politic, în virtutea Acordului politic dintre cele două formaţiuni care au înregistrat la Tribunal Alianţa PSD+PC.

"Mie mi s-a invocat un Acord cu PC ca noi să le dăm funcţia de vicepreşedinte la Senat. Eu nu ştiam de acest acord, l-am primit prin fax de la PC. Eu nu îl contest, dar nu ştiam de el. Îmi place sau nu de PC şi de domnul Voiculescu, înţeleg că avem acest acord cu ei", a afirmat Ponta, care a continuat reproşând că, la nivel local, nu funcţionează astfel de înţelegeri, astfel că PC şi-ar permite să "dea semnale" către PNL.

Sursele citate au mai arătat că, în replică, Voiculescu a spus că "Acordul dintre PSD şi PC va fi valabil atâta vreme cât va fi respectat".

Senatorii PSD au decis, în şedinţa de grup de marţi după-amiază, să îl înlocuiască pe Ion Toma cu Ilie Sârbu în funcţia de lider de grup, aplicând astfel recomandarea făcută, luni, de Biroul Permanent Naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici