Ponta: Cazul Stănescu - cea mai mare criză a USL. Dacă nu se face nimic, nu mai putem merge împreună

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, afirmă că nu este mulţumit de soluţia PNL în cazul lui Roşca Stănescu şi arată că acesta a continuat criticile la adresa PSD, generând astfel cea mai mare criză a USL de la formare, şi precizează că "dacă nu se face nimic, nu putem merge mai departe împreună".

1778 afișări
Imaginea articolului Ponta: Cazul Stănescu - cea mai mare criză a USL. Dacă nu se face nimic, nu mai putem merge împreună

Victor Ponta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a adăugat că aşteaptă până luni să existe o delimitare clară a PNL de declaraţiile lui Stănescu, nu doar cu avertismente gen "aşa să nu mai faci".

Întrebat, joi seara, de jurnalişti dacă este mulţumit de faptul că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că oricine mai încalcă atât de clar protocolul USL va trebui să se despartă de partidul din care face parte şi de USL, Ponta a răspuns negativ.

"Nu, categoric nu. Cred că e cea mai mare criză pe care o are USL de la formare şi, de altfel, domnul Roşca Stănescu, după această şedinţă, a continuat. Deci, dacă nu se face nimic, e o invitaţie pentru alţi membri PNL să continue atacul împotriva PSD şi atunci nu putem merge mai departe împreună", a spus Ponta.

Întrebat care este atunci soluţia, premierul a precizat că aşteaptă până luni, când este programată următoarea reuniune a USL, să existe o delimitare clară a PNL de declaraţiile lui Stănescu.

"Eu aştept în continuare până luni să existe o delimitare clară, nu aşa, «Să nu mai faci !». Păi nu i-am mai spus o dată domnului Roşca Stănescu să nu mai facă ? Ce, suntem la şcoală ? Altfel, îmi pare rău, dar nu cred că putem să găsim o soluţie pozitivă", a afirmat Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la finalul şedinţei USL, că nu apreciază că în cazul senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu există elementele pentru care să fie acuzat de ducerea unei campanii împotriva PSD sau a lui Victor Ponta, menţionând însă că a avut afirmaţii excesive.

Joi, Antonescu a afirmat că s-ar fi pus problema excluderii lui Sorin Roşca Stănescu din partid dacă ar fi existat numai declaraţiile violente şi inacceptabile ale acestuia împotriva lui Victor Ponta, el arătând că excluderea nu s-a discutat pentru a nu crea o confuzie.

El a adăugat că PNL dezavuează aprecierile făcute de senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu la adresa PSD sau a liderul social-democrat, el arătând că oricine mai încalcă atât de clar protocolul USL va trebuie să se despartă de partidul din care face parte şi de USL.

Potrivit lui Antonescu, Roşca Stănescu nu a fost sancţionat de BPN al PNL şi că decizia de a aplica pe viitor prevederile protocolului USL în cazurile de atacuri publice între colegi echivalează cu un avertisment.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la finalul şedinţei USL, că în cadrul Uniunii există "o problemă seriosă" care îl priveşte pe senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu, care ar fi dus o campanie împotriva PSD şi are "o agendă proprie".

Premierul a evitat să precizeze dacă a cerut sancţionarea lui Sorin Roşca Stănescu şi a susţinut că a solicitat poziţia oficială a PNL în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici