Ponta: Ce trebuia să facă Titus Corlăţean şi nu a făcut? Ce s-a întâmplat nu ţine de autorităţile române

Premierul Ponta a declarat, luni, că ceea ce s-a întâmplat pe teren în Algeria nu ţine de autorităţile române, aşa cum nu ţine nici de celelalte autorităţi ale partenerilor europeni, el arătând că intervenţia a aparţinut algerienilor şi adăugând: "Ce trebuia să facă Titus Corlăţean şi nu a făcut?".

614 afișări
Imaginea articolului Ponta: Ce trebuia să facă Titus Corlăţean şi nu a făcut? Ce s-a întâmplat nu ţine de autorităţile române

Ponta:Ce trebuia să facă Titus Corlăţean şi nu a făcut? Ce s-a întâmplat nu ţine de autorităţile române (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

"Celula de criză din care fac parte reprezentanţii tuturor structurilor statului şi-a făcut datoria din punctul meu de vedere. În rest, ceea ce s-a întâmplat pe teren nu ţine de autorităţile române, aşa cum nu ţine nici de celelalte autorităţi ale partenerilor noştri europeni", a spus Ponta.

El a precizat că intervenţia a aparţinut autorităţilor algeriene, care le-au informat pe cele române.

"Eu am confirmat sâmbătă, când cele trei persoane care fuseseră salvate erau în custodia autorităţilor noastre. Ne-au confirmat primul deces şi ne-au confirmat faptul că ultima persoană eliberată de armată se află în spital şi, din păcate, şi chiar mă doare sufletul, nu a putut fi salvată", a spus Ponta.

"Ce trebuia să facă Titus Corlăţean şi nu a făcut?", i-a întrebat Ponta pe jurnalişti.

În legătură cu numărul insuficient de diplomaţi, reclamat de Corlăţean, Ponta a precizat că şi MAE, ca toate ministerele în ultimii ani, a avut mari probleme de personal şi de finanţare a activităţilor sale.

"Nu a scăpat nici MAE de criza din ultimii ani. E un standard după care funcţionează toate structurile statelor occidentale (...) şi care este limita până la care poţi să intervii. Noi nu puteam, nu poţi să intervii tu pe teritoriul statului algerian", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici