Ponta: Corina Dumitrescu are obligaţia să lămurească lucrurile în legătură cu studiile sale

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, vineri, că ministrul nominalizat pentru Educaţie, Corina Dumitrescu, are obligaţia de a lămuri public, până luni, cum stau lucrurile cu studiile ei, preşedintele PSD afirmând, în legătură cu acest subiect, că "nu e normală situaţia".

652 afișări
Imaginea articolului Ponta: Corina Dumitrescu are obligaţia să lămurească lucrurile în legătură cu studiile sale

Victor Ponta (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Întrebat despre faptul că, potrivit unei informaţii apărute în presă, Corina Dumitrescu ar fi minţit în CV în legătură cu studiile sale, Ponta a răspuns: "Am văzut informaţia, am discutat cu domnia sa, cât mai rapid să lămurească lucrurile pentru că nu e normală situaţia, are obligaţia să lămurească lucrurile, să vă informeze şi să explice tuturor cum stau cu adevărat".

Întrebat dacă i-a dat acesteia un termen, Ponta a răspuns: "Până luni".

Corina Dumitrescu, propunerea premierului Ponta pentru portofoliul Educaţiei, nu a studiat la Stanford, aşa cum afirmă în CV-ul postat pe site-ul CSM, scriu jurnaliştii de la HotNews.ro, care au aflat de la reprezentanţii prestigioasei universităţi americane că Dumitrescu nu a urmat cursuri acolo.

"Reprezentanţii Universităţii Stanford din SUA au transmis, la solicitarea HotNews.ro, că nu au găsit date oficiale care să ateste că ministrul Educaţiei propus de Victor Ponta, Corina Dumitrescu, ar fi fost înscrisă sau ar fi absolvit un program finalizat cu diplomă al universităţii. Corina Dumitrescu a precizat în CV-ul oficial postat pe site-ul CSM că în 1996 a studiat la Stanford, cu menţiunea că a urmat cursuri de drept internaţional", scriu jurnaliştii HotNews.ro.

Contactată de HotNews.ro, Corina Dumitrescu a declarat că în CV-ul ei s-a referit la "un studiu" pe care l-a făcut la Institutul Hoover, "un stagiu de pregătire", promiţând totodată că începând de marţi va da toate detaliile pe acest subiect.

Oficialii Stanford au mai precizat că universitatea are multe programe de studiu care nu acordă diplome, mai scriu cei de la HotNews.ro, care adaugă că Institutul Hoover, la care Dumitrescu s-a referit în explicaţia dată, este un think-tank al Stanford dedicat cercetării în domeniile politicii interne şi a relaţiilor internaţionale.

În CV-ul de pe site-ul CSM, Dumitrescu a scris greşit numele prestigioasei universităţi californiene, numind-o "Standford".

Miniştrii propuşi de Victor Ponta pentru Cabinetul său vor fi audiaţi, luni dimineaţă, în Comisiile parlamentare de specialitate, urmând ca în aceeaşi zi, la ora 16, plenul comun al celor două Camere să se reunească pentru votarea Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici