Ponta: Declaraţiile şi acţiunile lui Băsescu au afectat situaţia economică şi funcţionarea Guvernului

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, că declaraţiile "iresponsabile şi antinaţionale" ale preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, au afectat situaţia economică a ţării, iar acţiunile acestuia şi ale PDL au împiedicat funcţionarea normală a Guvernului şi a Parlamentului.

1389 afișări
Imaginea articolului Ponta: Declaraţiile şi acţiunile lui Băsescu au afectat situaţia economică şi funcţionarea Guvernului

Victor Ponta (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ponta a susţinut, luni, la Guvern, că şi-ar fi dorit ca formula actuală a Cabinetului să rămână neschimbată până la alegerile parlamentare din toamnă, dar acţiunile preşedintelui suspendat au afectat "funcţionarea normală" a Executivului.

"Mi-aş fi dorit ca acest Guvern să meargă în această formulă până în luna noiembrie, însă a existat în mod clar o situaţie excepţională cauzată de acţiunile domnului preşedinte suspendat, domnul Traian Băsescu, ale PDL şi ale grupului de interese aflat în jurul preşedintelui suspendat, acţiuni care au afectat atât funcţionarea normală a Guvernului, a Parlamentului, cât şi voinţa suverană a poporului român, voinţă exprimată prin votul de pe 29 iulie", a spus Ponta.

Potrivit acestuia, România trece prin "ore de nesiguranţă", se confruntă cu probleme grave precum seceta, iar, în acest context, situaţia economică a fost afectată "declaraţiile iresponsabile" ale lui Traian Băsescu şi ale PDL.

"Îmi doresc foarte mult ca aceste ore de nesiguranţă să înceteze şi Guvernul funcţionează nu doar legitim, ci şi eficient în faţa marilor provocări cu care România se confruntă în această perioadă, fie că este vorba despre seceta care afectează agricultura şi va afecta în mod indubitabil şi rezultatele noastre economice pentru acest an, dacă vorbim de ceea ce înseamnă situaţia economică, o situaţie economică stabilă şi predictibilă, aşa cum va rezulta şi din concluziile discuţiilor cu partenerii noştri din Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială, dar o situaţie economică indubitabil afectată atât de insecuritatea europeană, cât şi de declaraţiile iresponsabile şi antinaţionale făcute de către domnul preşedinte suspendat, domnul Traian Băsescu, pregătirea anului şcolar, pentru că doar luna aceasta nu este septembrie, şi, bineînţeles toate celelalte teme esenţiale aflate pe agenda de reforme a actualei coaliţii şi a actualului Guvern", a arătat premierul.

În ceea ce priveşte situaţia economică, şeful Executivului a afirmat că aceasta este afectată de factori interni şi externi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici