Ponta: Demisia lui Funeriu nu ar rezolva nimic câtă vreme Udrea ia decizii iar Boc execută

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că eventuala demisie sau demitere a ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, nu ar rezolva situaţia din învăţământ, menţionând că important ar fi ca întregul Guvern să demsioneze sau să fie demis.

30 afișări
Imaginea articolului Ponta: Demisia lui Funeriu nu ar rezolva nimic câtă vreme Udrea ia decizii iar Boc execută

Ponta: Demisia lui Funeriu nu ar rezolva nimic câtă vreme Udrea ia decizii iar Boc execută (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează informaţiile apărute în ziarul "Gândul", potrivit cărora mai mulţi parlamentari PDL i-ar fi cerut premierului demiterea lui Funeriu, Ponta a răspuns: "Nu rezolvi nimic dacă îl demiţi pe Funeriu, ci doar dacă îşi dă demisia sau este demis Guvernul Boc. Am văzut că domnul Băsescu, doamna Udrea, adică cei mai importanţi oameni ai ţării, au tot vorbit de necesitatea de a avea alt Guvern. S-au răzgândit între timp sau şi-au dat seama într-o săptămână, două că, de fapt, Boc este bun sau îl păstrează pe Boc să facă toate lucrurile murdare şi toate lucrurile neconstituţionale".

El a spus că Funeriu ar demisiona singur dacă ar avea mai mult respect faţă de sistemul educaţional, pentru a nu fi "părtaş" la această "faptă îngrozitoare". "Demiterea Guvernului actual ar fi singura soluţie, altfel să îl schimbi pe Funeriu cu alt Funeriu... (...) Nu se rezolvă nimic atâta timp cât Elena Udrea ia deciziile iar Boc le execută", a adăugat Ponta.

Preşedintele PSD a acuzat faptul că premierul Emil Boc s-a întâlnit, luni, cu grupurile parlamentare ale PDL, în loc să discute cu profesorii.

El a anunţat că liderii USL se vor întâlni, lunea viitoare, la Parlament, cu reprezentanţii cadrelor didactice pentru a găsi o soluţie pentru respectarea hotărârilor instanţelor în care şi-au câştigat drepturile salariale.

Parlamentarii PDL i-au cerut premierului Emil Boc, luni, la întâlnirea de la Parlament, să ia în calcul înlocuirea lui Daniel Funeriu de la şefia Ministerului Educaţiei, nemulţumiţi de proasta gestionare a situaţiei care a dus la încă o asumare şi slaba comunicare a ministrului, relatează "Gândul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici