Ponta denunţă modul în care Guvernul înţelege să controleze autorităţile locale

Victor Ponta reclamă că în România se exercită "un control central" asupra autorităţilor locale, control despre care liderul PSD susţine că se face atât prin alocarea fondurilor, cât şi pe căi judiciare.

28 afișări
Imaginea articolului Ponta denunţă modul în care Guvernul înţelege să controleze autorităţile locale

Ponta denunţă modul în care Guvernul înţelege să controleze autorităţile locale (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Victor Ponta a afirmat, sâmbătă, la Buşteni, judeţul Prahova, că autorităţile locale sunt supuse unui control central care se face prin intermediul unor "nenumărate dosare penale, acţiuni administrative, care reprezintă un atac la autorităţile locale alese, pe ideea că numai Guvernul are dreptul să vorbească în această ţară".

Întrebat dacă, în momentul în care face această afirmaţie, are în vedere şi exemple concrete de control asupra autorităţilor locale prin intermediul dosarelor penale sau ale acţiunilor adminstrative, Ponta a spus că va da publicităţii o situaţie cu numărul de primari, consilieri şi foşti directori care au câştigat procese împotriva Guvernului Boc.

"O să vedeţi cât plătim din buzunar pentru procesele pe care Emil Boc le-a pierdut pentru iresponsabilitatea lui de a semna tot felul de hârtii, fără să le citească sau fără să-l intereseze dacă sunt legale sau nu", a spus Ponta.

În ceea ce priveşte controlul exercitat prin intermediul dosarelor penale, liderul PSD a spus că va prezenta o situaţie cu cei care au plecat din PNL şi PSD, situaţie care va arăta "câţi dintre ei au plecat din convingeri strict ideologice de dreapta şi de iubirea lui Traian Băsescu, şi câţi au plecat tocmai pentru că, apropo că-l citez pe Şerban Mihăilescu, DNA a făcut reformă în partidele noastre".

La rândul său, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a ţinut să precizeze că, după ce PSD a fost scos de la guvernare, în foarte multe judeţe au fost întocmite dosare penale pe numele directorilor de deconcentrate, la baza acestor dosare penale aflându-se în general plângeri penale, făcute de către prefecţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici