Ponta: Descinderile de la Vama Albiţa - piesă de teatru de prost gust

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că descinderile DGA la Vama Albiţa, soldate cu ridicarea a peste 50 de vameşi şi poliţişti de frontieră, reprezintă o piesă de teatru de prost gust, care poate avea succes pe plan intern, dar nu şi pe plan extern.

40 afișări
Imaginea articolului Ponta: Descinderile de la Vama Albiţa - piesă de teatru de prost gust

Ponta: Descinderile de la Vama Albiţa - piesă de teatru de prost gust (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Sunt piese de treatru, o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni. Fiţi convinşi că toată corupţia este la ofiţerii din vamă şi eventual la vreun sindicalist. Blejnar, Ialomţianu, Falcă, toţi ceilalţi nu au auzit de aşa ceva niciodată şi nu ştiu nimic. E o piesă de teatru de prost gust, care nu o să ne folosească la nimic", a comentat Ponta descinderile efectuate de DGA la Vama Albiţa.

El a arătat că, în loc să se ocupe serios de combaterea corupţiei, care stăpâneşte toată zona fiscală până la şeful ANAF, România face piese de teatru, care, însă, nu pot avea succes pe plan extern.

"Cei din Europa, care ne-au dat semnalul, ne-au dat un semnal serios iar noi, în loc să le răspundem serios, adică să combatem sistemul de corupţie care stăpâneşte toată zona fiscală din România până la şeful ANAF, facem nişte piese de teatru care poate pe plan intern au succes, dar pe plan extern ştie toată lumea că de fapt nu s-a întâmplat nimic", a spus Ponta.

Activitatea în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, a fost blocată, luni dimineaţă, la ora 6.00, în urma unor percheziţii şi descinderi de care sunt vizaţi vameşi şi poliţişti de frontieră suspectaţi de luare de mită şi trafic de ţigări.

La ora 8.00, a fost reluat traficul la intrarea în ţară, din Republica Moldova, după care a fost reluată circulaţia şi pe sensul de ieşire din ţară, dar doar pentru autoturisme. În jurul orei 9.30 a fost permisă ieşirea din ţară şi pentru autovehiculele de tonaj greu, la acea oră în vamă aflându-se zece tir-uri care aşteptau să iasă din ţară.

În urma descinderilor de luni dimineaţă au fost ridicaţi de anchetatori 53 de poliţişti de frontieră, între care şeful sectorului Albiţa al Poliţiei de Frontieră, Daniel Corban, şi patru şefi de tură, afirmă surse judiciare.

Aceştia au fost ridicaţi fie de la locuinţele lor, fie direct din vamă. Ei sunt aduşi la Bucureşti, pentru audieri la DNA, cu maşini ale Jandarmeriei şi cu un microbuz al DGA.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Vamale Iaşi, Liana Barbu, a declarat că în urma descinderilor de luni dimineaţă nu a fost ridicat niciun vameş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici