Ponta, despre candidatură: Le-am spus colegilor că dacă există sprijinul lor, sunt pregătit. Geoană a spus că mă va sprijini la prezidenţiale

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus că la reuniunea informală de la Orăştie a liderilor PSD le-a spus colegilor că dacă există sprijinul lor, el este pregătit pentru o candidatură la Preşedinţie, menţionând că nu au existat presiuni pentru a candida, iar la 1 august va avea loc Consiliul Naţional

220 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre candidatură: Le-am spus colegilor că dacă există sprijinul lor, sunt pregătit. Geoană a spus că mă va sprijini la prezidenţiale

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ponta a mai spus, luni, că după 10 septembrie va avea loc Congresul PSD. El a menţionat că cei care doresc să candideze la Preşedinţie vor putea anunţa acest lucru la reuniunea din 1 august.

Premierul a menţionat că Mircea Geoană a spus la reuniune că îl va sprijini dacă va fi candidatul PSD la Preşedinţie. "Apreciez poziţia domnului Geoană", a spus Ponta.

Răspunzând unei întrebări, el a spus că nu au fost presiuni la adresa sa pentru a candida. El a mai precizat că a învăţat, ca preşedinte al PSD, să reziste la presiuni.

Ponta: Geoană a spus în şedinţa informală a CExN că mă va sprijini la prezidenţiale

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat, luni, că Mircea Geoană le-a transmis liderilor social-democraţi reuniţi în şedinţa informală a CExN, la Orăştie, că îl va sprijini la alegerile prezidenţiale dacă actualul premier va candida.

"Domnul Geoană a spus foarte clar un lucru, pe care l-a zis tot timpul, şi anume că dacă voi candida eu, mă va sprijini. Apreciez acest sprijin şi nu pot să vă spun mai mult decât atât în ceea ce priveşte eventual alţi candidaţi (interni, n.r.)", a precizat Ponta.

Surse din partid, participante la şedinţa CExN, au menţionat că în reuniune s-a discutat ca Victor Ponta să îşi anunţe candidatura la prezidenţiale şi, dacă ar apărea situaţii în care el nu va putea să mai candideze, atunci Geoană ar fi singura variantă, în condiţiile în care un candidat din exteriorul PSD, cum ar fi Sorin Oprescu, nu a reprezintat o opţiune agreată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici