Ponta despre demisia lui Sârbu: PSD nu poate susţine legile pensiilor şi salarizării unitare - VIDEO

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că a înţeles punctul de vedere al lui Marian Sârbu, dar că partidul nu poate susţine legile pensiilor şi salarizării unitare şi a precizat că uşile PSD rămân deschise în ambele sensuri.

21 afișări
Imaginea articolului Ponta despre demisia lui Sârbu: PSD nu poate susţine legile pensiilor şi salarizării unitare - VIDEO

Ponta despre demisia lui Sârbu: PSD nu poate susţine legile pensiilor şi salarizării unitare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am avut o discuţie cu domnul Marian Sârbu. Am înţeles punctul său de vedere. Cred că şi el l-a înţeles pe al meu. PSD nu poate să susţină cele două legi, privind salarizarea şi pensiile", a declarat Ponta.

El a precizat că Marian Sârbu este "ataşat" de aceste legi, dar că PSD nu le poate susţine, mai ales ţinând cont de efectele legii salarizării unitare şi de "emoţia" pe care a generat-o legea pensiilor.

"Nu mă bucur de plecarea niciunui coleg, dar nici nu ţin pe cineva în partid. Uşa noastră este deschisă în ambele sensuri şi pot să vă spun că foarte mulţi oameni mai puţin cunoscuţi poate pentru media, alţii vor fi cunoscuţi, vor veni alături de noi în acest proiect. Nu cred că un partid - aşa cum a trecut partidul nostru în 1997, cum au trecut şi alte partide, PD în 2001, PNL mai târziu -, nu cred că un partid care pierde puterea, pierde guvernarea, pierde alegerile prezidenţiale şi ulterior face o schimbare fundamentală la un Congres poate fi slăbit, ci, dimpotrivă, se întăreşte în aceste momente. E un drum lung. Cei puternici merg pe drumul opoziţiei şi vor beneficia de ceea ce vom reuşi să facem în continuare", a spus Ponta.

Ponta a subliniat că Sârbu, ca şi alţii, luase decizia de a pleca din PSD înaintea Congresului.

"Domnul Marian Sârbu, aşa cum a precizat în mod foarte corect, are această nemulţumire de un an de zile şi probabil că starea de neîncredere a dus tocmai la schimbarea conducerii. Era o decizie pe care şi Marian Sârbu şi alţi colegi, domnul Munteanu, domnul Mihăilescu o luaseră cu mult înainte de Congres, faptul că au pus-o în aplicare după a fost explicat de el", a spus Ponta.

Preşedintele PSD a mai spus că uşile PSD "rămân deschise în ambele sensuri".

Fostul vicepreşedinte al PSD Marian Sârbu a anunţat, vineri, după întâlnirea cu Victor Ponta, că este "nevoit" să părăsească partidul şi că probabil se va alătura grupului independenţilor din Parlament, coordonat de Gabriel Oprea.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici