Ponta, despre guvernarea USL: A fost un an foarte bun şi uşor, faţă de ceea ce urmează

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la împlinirea unui an de guvernare USL, că a fost, în opinia sa un an uşor "faţă de ceea ce urmează", rămânând de văzut cum va menţine "combinaţia" între creşterea salariilor şi pensiilor efectuate şi măsurile de creştere economică.

692 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre guvernarea USL: A fost un an foarte bun şi uşor, faţă de ceea ce urmează

Ponta, despre guvernarea USL: A fost un an foarte bun şi uşor, faţă de ceea ce urmează (Imagine: Razvan Chirita / MediafaxFoto)

"Cred că a fost uşor acest an faţă de ceea ce urmează, însă cu atât mai mult având legitimitate şi având stabilitate, sunt foarte hotărât ca prim-ministru să atacăm toate zonele în care trebuie făcute schimbări, să îndeplinim ceea ce am propus în programul de guvernare", a susţinut Ponta.

El a declarat că România se află într-o poziţie aparte între ţările Uniunii Europene, întrucât actualul Guvernu nu se încadrează în "cele două mişcări principale din Europa, una doar austeritate, cealaltă doar creştere".

"Am reuşit în acest an să îndeplinim toate ţintele de disciplină bugetară, cred că suntem singura ţară care ne-am îndeplinit absolut toate ţintele, ieşim din deficitul excesiv. Pe de altă parte, suntem singura ţară care a mărit pensii şi salarii în această perioadă. Cum reuşim să ţinem această combinaţie în continuare...de aceea am zis că ştiu ce mă aşteaptă (...) Pot să spun că a fost un an foarte bun, acum mi-am dat seama, povestindu-vă dumneavoastră, că am realizat nişte lucruri pe care alte ţări nu le-au realizat", a precizat Ponta.

Premierul a precizat că urmează în ceea ce priveşte activitatea guvernamentală provocările legate poziţia României ca exportator de energie, de ţară care nu mai importă alimente şi folosirea tuturor fondurilor europene.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici