Ponta: Stăm bine cu încasările pe aprilie. Evaziunea nu e legată de taxe, problema ţine de strategie

Premierul Victor Ponta a precizat, marţi, că România stă bine în ceea ce priveşte încasările pe luna aprilie, el arătând că evaziunea fiscală nu e legată de taxele mari, care sunt, de fapt, cele mai mici din Europa, problema fiind una de strategie şi de implementare.

214 afișări
Imaginea articolului Ponta: Stăm bine cu încasările pe aprilie. Evaziunea nu e legată de taxe, problema ţine de strategie

Ponta: Stăm bine cu încasările pe aprilie. Evaziunea nu e legată de taxe, problema ţine de strategie (Imagine: Liviu Chirica / MediafaxFoto)

"Noi vorbim de evaziune fiscală la 16%. Alţii vorbesc de evaziune fiscală când au 50% toate taxele, Germania sau Franţa. Şi se pare că e mai mare la noi evaziunea la 16% decât la ei, la 48%. Ni se spune că sunt taxele prea mari, de aia e evaziune. Nu sunt taxele prea mari, sunt cele mai mici din Europa, alături de Bulgaria. Nu asta e problema. Deci e o problemă de stategie, de implementare", a spus Ponta.

El a arătat că România stă bine în ceea ce priveşte încasările pe luna aprilie şi a subliniat că restructurarea ANAF şi înfiinţarea Direcţiei Antifraudă cu statut special va avea loc.

"Stăm bine cu încasările pe această lună, pe luna aprilie, dar în continuare restructurarea ANAF, înfiinţarea acelei Direcţii Antifraudă cu un statut special, simplificarea legislaţiei fiscale - sunt lucruri pe care trebuie să le facem, nu e ceva ce se opreşte - uite, ai făcut o dată. În administrarea unui Guvern şi a unui stat tot timpul trebuie să îmbunătăţeţti aceste lucruri", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici