Ponta, despre posibilitatea ruperii USL: Un nou guvern va prelua programul USL. Voi reprimi PNL şi după 3 luni. Nu am o problemă în a invita din nou UDMR

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a precizat că, în cazul ruperii USL, va prezenta în Parlament un program de guvernare care va prelua cu exactitate programul USL, dar că e dispus să primească PNL peste 1-3 luni. Ponta a afirmat că Uniunea Social-Democrată are o majoritate fragilă, ce îi permite însă să guverneze în cazul ruperii USL, dar că pentru el este important să se ţină de cuvânt şi faţă de UDMR, amintind că a invitat minoritatea maghiară să facă parte din Guvern în 2012.

826 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre posibilitatea ruperii USL: Un nou guvern va prelua programul USL. Voi reprimi PNL şi după 3 luni. Nu am o problemă în a invita din nou UDMR

Ponta, scenarii în cazul ruperii USL: Un nou guvern va prelua programul USL. Voi reprimi PNL şi după 3 luni. Nu am o problemă în a invita din nou UDMR (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)

Ponta: Un nou guvern va prelua programul USL; voi reprimi PNL şi după 3 luni, nu mă "recăsătoresc"

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a precizat că, în cazul ruperii USL, va prezenta în Parlament un program de guvernare care va prelua cu exactitate programul USL, după ce posturile PNL de ministru vor fi preluate, interimar, de către miniştrii PSD, dar că e dispus să primească PNL peste 1-3 luni.

El a precizat astfel că îşi va asuma continuarea guvernării, dar că este dispus să primească din nou PNL la guvernare peste una, două sau trei luni., dacă liberalii vor să se retragă acum.

"PNL nu mă va găsi recăsătorit, ci va avea locul acolo. Poate peste 1-2-3 luni repunem familia înapoi", a spus Ponta la Antena 3.

Ponta: USL poate guverna, cu o majoritate fragilă, dar nu am o problemă în a invita din nou UDMR

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat că Uniunea Social-Democrată are o majoritate fragilă, ce îi permite însă să guverneze în cazul ruperii USL, dar că pentru el este important să se ţină de cuvânt şi faţă de UDMR, amintind că a invitat minoritatea maghiară să facă parte din Guvern în 2012.

El a precizat că nu are o problemă în a se lăsa criticat pentru a doua oară că invită UDMR la guvernare, aşa cum s-a întâmplat după alegerile parlamentare din 2012.

Ponta a precizat că nu s-a dezis de hârtia semnată, atunci, cu UDMR, care prevedea cooptarea minorităţii maghiare la guvernare şi că, pentru pace socială, este extrem de important ca în structurile politice să existe o minoritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici