Ponta, despre votul pentru noul judecător al CC: Senatorii din coaliţie şi-au arătat loialitatea

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după votul în Senat pentru numirea Mayei Teodoroiu ca judecător la Curtea Constituţională, că a fost o bătălie politică importantă şi senatorii din coaliţie şi-au arătat sprijinul şi loialitatea.

484 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre votul pentru noul judecător al CC: Senatorii din coaliţie şi-au arătat loialitatea

Victor Ponta (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

”Am aşteptat votul de la Senat, care dincolo de numirea unui judecător şi îi urez mult succes şi doamnei Teodoroiu şi doamnei Neagoe în CSM, sunt două persoane care ar fi putut să fie în egală măsură judecător la CC, dincolo de numirea unui judecător, cu siguranţă a fost şi o bătălie politică importantă în Senat. Le mulţumesc senatorilor din coaliţia de guvernare care şi-au arătat sprijinul şi loialitatea. Lucrul acesta s-a întâmplat şi la Camera Deputaţilor. Important este ca această coaliţie de guvernare să funcţioneze în perioada următoare pentru a reuşi să adopte reformele”, a afirmat Ponta.

Simona Maya Teodoroiu, propusă de PSD, a fost aleasă miercuri de plenul Senatului în calitatea de judecător al Curţii Constituţionale în locul lui Toni Greblă, care a demisionat din această funcţie.

Teodoroiu a obţinut votul favorabil a 87 de senatori, în timp ce Mona Lisa Neagoe, susţinută de PNL, a beneficiat de 73 de voturi.

La şedinţa de plen a Senatului au fost prezenţi 162 de parlamentari din totalul de 168 de senatori.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, miercuri, după ce candidatul propus de partid pentru funcţia de judecător la CCR, Simona Maya Teodoroiu a fost votată în această Cameră, că actuala majoritate din Senat va funcţiona şi că ar fi o glumă ca PNL să mai încerce schimbarea majorităţii.

Chestorul Senatului, liberalul Cristian Bodea, a declarat miercuri că la votul din plenul Senatului pentru numirea unui nou judecător la Curtea Constituţională, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, le-a solicitat colegilor să bifeze buletinele de vot în faţa lui pentru a controla votul.

Bodea l-a acuzat pe liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, că i-a ”controlat” pe parlamentarii social-democraţi asupra modului în care au votat în cazul numirii noului judecător al Curţii Constituţionale solicitându-le acestora să bifeze buletinul de vot în faţa lui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici