Judecătorul CC Simona Maya Teodoroiu, întrebată dacă se teme de presiuni: "Nu mă tem de nimic"

Judecătorul Curţii Constituţionale numit, miercuri, de Senat, Simona Maya Teodoroiu, a declarat, întrebată, după votarea sa, dacă se teme de presiuni: "Nu mă tem de nimic".

1042 afişări
Imaginea articolului Judecătorul CC Simona Maya Teodoroiu, întrebată dacă se teme de presiuni: "Nu mă tem de nimic"

Simona Maya Teodoroiu (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Este, cred, foarte clar, avem prevederi constituţionale şi legale care spun care este rolul şi statutului judecătorului ales al CCR şi le voi urma întocmai, în litera şi în spiritul lor", a mai declarat Teodoroiu.

Aceasta a adăugat că este o mare onoare şi o oportunitate excelentă pentru orice jurist, pentru orice magistrat, acest parcurs către Curtea Constituţională, ea afirmând că va merge să îi cunoască pe colegii de la CC după ce va depune jurământul şi se vor îndeplini toate formalităţile.

Întrebată despre faptul că niciun senator nu a fost curios să o întrebe ceva în timpul dezbaterilor din plen, Simona Maya Teodoroiu a arătat că în legătură cu acest subiect ar trebui să fie întrebaţi senatorii şi că, în schimb, au fost dezbateri de substanţă în Comisia juridică.

"Au fost audieri, aşa cum legea spune, corecte, focalizate pe experienţa şi expertiza profesională ale fiecăruia, ceea ce îl recomandă să fie judecător la Curte", a completat aceasta.

Simona Maya Teodoroiu a fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei din mai 2012, cu excepţia perioadei ianuarie - aprilie 2013, când a ocupat poziţia de secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS) din cadrul Guvernului.

În Ministerul Justiţiei, Teodoroiu s-a ocupat, între altele, de coordonarea activităţii de monitorizare şi raportare, în contextul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, coordonarea pregătirii contribuţiei României în domeniul justiţiei, pentru reuniunile miniştrilor în cadrul Consiliilor "Justiţie şi Afaceri Interne", coordonarea implementării Strategiei Naţionale Anticorupţie (SNA), coordonarea activităţii de elaborare a proiectelor de acte normative având ca obiect ratificarea, aprobarea sau aderarea României la tratatele internaţionale.

Începând din februarie 2013, Simona Maya Teodoroiu este conferenţiar universitar în drept civil, dreptul mediului la Facultatea de Administraţia Publică din cadrul SNSPA, iar din 2012 este conferenţiar universitar la Facultatea de Drept de la Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucureşti.

Simona Maya Teodoroiu a fost, între 2001 şi 2004, director al Direcţiei Afaceri Europene şi Programe şi secretar de stat în Ministerul Justiţiei, coordonator al activităţilor legate de implementarea programelor Phare pentru sistemul judiciar român, precum şi al altor programe bilaterale. Ea a fost şi membru al Grupului interministerial pentru redactarea Tratatului de Aderare a României la UE, precum şi participant la rundele de convorbiri privind Protocolul de Aderare a României la NATO şi la elaborarea documentaţiei necesare în acest sens.

Anterior acestei perioade, respectiv între 1998 şi 2001, Simona Maya Teodoroiu a fost expert guvernamental în cadrul Departamentului pentru Integrare Europeană din cadrul Guvernului. Todoroiu a făcut parte şi din prima echipă română de pregătire şi derulare a negocierilor de aderare la UE.

Simona Maya Teodoroiu a fost, din 2002 până în 2009, membru al Delegaţiei României la Curtea Permanentă de Arbitraj, la Haga, iar în 1996 a ocupat poziţia de raportor naţional pentru protecţia juridică a mediului, în cadrul reţelei "Droit de l’Environnement" a AUPELF - UREF (în prezent, AUF), în Dakar, Senegal.

Potrivit declaraţiei de avere completate de Maya Teodoroiu în decembrie 2014, prezentă pe site-ul CSM, secretarul de stat deţine un teren agricol de 2,50 hectare în comuna doljeană Podari şi un teren intravilan în Craiova. De asemenea, Teodoroiu are două apartamente în Bucureşti, cumpărate în 1999 şi, respectiv, 2004, prin valorificarea unei moşteniri.

Simona Maya Teodoroiu deţine, conform declaraţiei de avere, 12 conturi şi depozite bancare, ce însumează 188.367 de lei, 89.234 euro şi 7658 de dolari. 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

  

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici