Ponta: Doar o expertiză în străinătate poate lămuri dacă Băsescu este sau nu vinovat

Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale PSD, Victor Ponta, declară că nici candidatul PSD şi nici staff-ul acestuia nu au comentat incidentul despre presupusa lovire a unui copil de către Traian Băsescu, apreciind totodată că numai o expertiză în străinătate ar putea lămuri lucrurile.

21 afișări
Imaginea articolului Ponta: Doar o expertiză în străinătate poate lămuri dacă Băsescu este sau nu vinovat

Ponta: Doar o expertiză în străinătate poate lămuri dacă Băsescu este sau nu vinovat de acele fapte (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Noi doar am asistat la o discuţie necesară despre personalitatea şi modul de a se comporta al domnului Băsescu", a declarat Ponta, miercuri, pentru MEDIAFAX.

El a apreciat că ar fi bine ca preşedintele României, oricare ar fi acesta, să nu fie bănuit de fapte ilegale sau imorale.

"Credem că şi în cazul cu lovirea băiatului, ca şi în cazul «Flota», expertiza făcută de persoane şi instituţii aflate în relaţie directă sau indirectă cu puterea nu a oferit publicului român răspunsuri credibile", a spus Ponta.

El a afirmat că acelaşi expert care a făcut analiza făcută publică de Băsescu miercuri seară spunea în urmă cu câteva zile că o asemenea expertiză nu poate fi făcută fără filmul original.

"Asta arată în mod clar că numai o expertiză cu adevărat independentă, făcută cel mai probabil în străinătate, ne va putea lămuri dacă fostul preşedinte s-a făcut sau nu vinovat de acele fapte", a mai spus Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că potrivit INEC, înregistrarea de la Ploieşti conţine elemente de editare computerizată în sensul alterării integrităţii, nu e autentică şi nici nu reprezintă o copie realizată cu acurateţe a unei înregistrări autentice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici