Ponta: E o ticăloşie să foloseşti o parte a presei ca să ataci ţările care ne susţin pentru Schengen

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, că i se pare "iresponsabil şi o ticăloşie" faptul că se foloseşte o parte a presei române pentru "a murdări" exact ţările care se bat pentru aderarea României la Schengen, el menţionând că uneori sunt publicate minciuni pentru scopuri politice interne.

1608 afișări
Imaginea articolului Ponta: E o ticăloşie să foloseşti o parte a presei ca să ataci ţările care ne susţin pentru Schengen

Ponta: E o ticăloşie să foloseşti o parte a presei ca să ataci ţările care ne susţin pentru Schengen (Imagine: Octav Ganea - MediafaxFoto)

"Mi se pare extrem de iresponsabil, dacă nu chiar o ticăloşie, să foloseşti o parte a presei române ca să ataci exact ţările care ne ajută. Am văzut lista inventată prin diverse laboratoare cu ţări care spun public că ne susţin pentru intrarea în Schengen, dar pe care trebuie să le murdărim ca să atingem anumite scopuri politice interne", a spus Ponta.

Totodată, el a afirmatcă se simte obligat celor care ne sunt tot timpul prieteni şi care încearcă să ne ajute, nominalizând Comisia Europeană şi Franţa, dar a precizat că sunt şi state care se opun.

"Am constatat intenţia enunţată de două ţări europene de a nu lua o decizie în zilele următoare privind intrarea în spaţiul Schengen. Vreau să salut poziţia celor care vor să ne ajute chiar şi atunci când mulţi din ţară nu vor. Comisia Europeană a emis un punct de vedere oficial prin care cere JAI, dacă nu ia o decizie mâine, măcar să dea un calendar foarte clar şi nişte obiective clare. Obiectivele generale sunt întodeauna imposibil de atins. La fel, Franţa, vă asigur, e una din ţările care şi în zilele trecute, şi în zilele acestea se bat pentru a obţine o soluţie bună şi cât mai rapidă pentru România şi Bulgaria", a spus Ponta.

El a mai arătat că mass-media este liberă să difuzeze orice informaţie, dar consideră că uneori publică minciuni.

"Presa poate să publice orice, dar modul în care se preia o minciună doar pentru scopuri interne cred că ţine de deficienţa noastră de a şti să fim solidari când e vorba de interesul întregii ţări", a conchis Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici