Ponta: Experţii Guvernului l-au învăţat pe Băsescu ce să spună. Habar n-avea ce s-a negociat

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că în aceste zile secretarii de stat, experţii guvernamentali şi consilierii săi au fost la Cotroceni şi "l-au învăţat" pe preşedintele Traian Băsescu ce să spună, întrucât şeful statului "habar nu avea" ce s-a negociat.

1686 afișări
Imaginea articolului Ponta: Experţii Guvernului l-au învăţat pe Băsescu ce să spună. Habar n-avea ce s-a negociat

Ponta: Experţii Guvernului l-au învăţat pe Băsescu ce să spună. Habar n-avea ce s-a negociat (Imagine: Catalin Lutu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă îi va trimite în această săptămână lui Traian Băsescu un punct de vedere scris referitor la Consiliu, Ponta a spus: "Sigur că da, mâine avem în şedinţa de Guvern poziţia finală a României, dar vă anunţ că în aceste zile toţi secretarii de stat, consilierii mei, toţi experţii guvernamentali care au lucrat în această perioadă au fost la Cotroceni şi l-au învăţat pe preşedinte ce să spună, că domnia sa nu ştia, habar nu avea ce s-a negociat şi care sunt...".

"Domnia sa ştie un singur lucru, că merge la Bruxelles şi are două variante: ori se bate pentru România, ori se bate pentru nişte prieteni ai lui. Ce va face? Nu ştiu, o să vedem cu toţii", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că la Consiliul European de la Bruxelles nu-i trebuie miniştri politici, ci o echipă formată din experţi cu laptop, care să-i asigure expertiza tehnică, el arătând că este capabil să poată acoperi partea politică.

Întrebat ce miniştri va lua în delegaţie, Băsescu a precizat: "Nu-mi trebuie miniştri politici, mie îmi trebuie o echipă - în 2006 nu am avut-o din lipsă de experienţă - să fie în afara sălii, în spaţiile rezervate României şi când discutăm de ajustări de 0,01, de 0,03, să-mi poată spune repede efectele în bugetul de stat".

Şeful statului a precizat că poate acoperi partea politică, fiindu-i necesară "o echipă de oameni cu laptop" şi cu o bună cunoaştere a ceea ce le cere.

"Îmi trebuie o echipă de oameni cu laptop şi cu o bună cunoaştere a ceea ce le cer. Partea politică sunt capabil să o acopăr, îmi trebuie expertiză tehnică de la specialişti, pe care îi avem şi la misiune, şi în minister", a adăugat Băsescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, după întâlnirea de la Palatulul Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu, că angajaţi guvernamentali implicaţi în negocieri îi vor furniza şefului statului toate informaţiile necesare pentru a exprima la Bruxelles o poziţie cât mai fermă faţă de propunerile CE.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici