Ponta: Facem apel ca sindicatele să facă grevă la moţiune; voturile, insuficiente fără presiune publică

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, vineri, la reuniunea Ligii aleşilor locali PSD, că social-democraţii vor face apel la toate sindicatele ca în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură să fie grevă, precizând că, dacă nu va exista o presiune publică, voturile Opoziţiei în Parlament nu vor fi suficiente.

22 afișări
Imaginea articolului Ponta: Facem apel ca sindicatele să facă grevă la moţiune; voturile, insuficiente fără presiune publică

Ponta: Facem apel ca sindicatele să facă grevă la moţiune; voturile, insuficiente fără presiune publică (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Nicuşor Constantinescu a avut o propunere, iar eu vreau să o îmbunătăţesc. Nu ştiu dacă de luni ... Dacă luni depunem moţiunea de cenzură, în săptămâna 25-30 se dezbate moţiunea de cenzură şi vă rog să faceţi apel - noi vom face apel la toate sindicatele, la toţi oamenii din această ţară - în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură, într-adevăr, să avem grevă a tuturor celor care în această ţară vor să scape de Boc", le-a spus Ponta aleşilor locali social-democraţi.

El a adăugat că presiunea publică este necesară, întrucât voturile Opoziţiei nu sunt suficiente pentru a trece moţiunea de cenzură.

"Dacă nu va exista o presiune publică, voturile noastre din Parlament pentru moţiune nu vor ajunge, aşa încât vorbiţi cu oamenii, spuneţi-le că aceea este ziua în care putem scăpa de Boc şi de hoţii lui, dar trebuie să ne arate că ne sprijină pentru asta. Aşa încât, Nicuşor, cred că asta este soluţia cea mai bună şi, dacă oamenii nu vor ieşi, poate că îl vor ţine pe Boc", a mai spus Ponta.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a propus, vineri, la reuniunea Ligi aleşilor locali ai PSD, ca primarii, consilierii judeţeni şi locali şi preşedinţii de consilii judeţene ai PSD să intre în grevă administrativă, începând de săptămâna viitoare.

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că textul moţiunii de cenzură va fi aprobat luni de către Birourile permanente ale PSD, PNL şi PC, urmând ca moţiunea să fie depusă la Parlament luni după-amiază.

Pentru adoptarea unei moţiuni de cenzură sunt necesare 236 de voturi, număr mai mare decât cel al parlamentarilor din formaţiunile de opoziţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici