Ponta: Foarte bine că s-a făcut alianţa PNL-PDL, l-au scos pe Băsescu mai repede la pensie. E posibil ca mulţi din PNL şi PDL să se simtă trădaţi de alianţă

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, răspunzând unei întrebări, că este bine că s-a făcut alianţa PNL-PDL, pentru că "l-au scos pe domnul Băsescu mai repede la pensie", el precizând însă despre liberali: "De-abia au divorţat de noi, s-au şi căsătorit cu PDL, inimă zburdalnică domnul Antonescu".

302 afișări
Imaginea articolului Ponta: Foarte bine că s-a făcut alianţa PNL-PDL, l-au scos pe Băsescu mai repede la pensie. E posibil ca mulţi din PNL şi PDL să se simtă trădaţi de alianţă

Ponta: Foarte bine că s-a făcut alianţa PNL-PDL, l-au scos pe Băsescu mai repede la pensie (Imagine: Sebastian Tătaru/Mediafax Foto)

Ponta a spus că prin alianţa PNL-PDL se cristalizează scena politică. "Măcar l-au scos pe Traian Băsescu la pensie. Din punctul ăsta de vedere, cred că este foarte bine această alianţă. De abia au divorţat de noi s-au şi căsătorit cu PDL, inimă zburdalnică domnul Antonescu", a comentat Ponta formarea alianţei de centru-dreapta.

El a arătat că o parte din liberali va fi cu PSD şi că nu se teme de această alianţă. "Sigur că bătălia pentru turul II (al prezidenţialelor-n.r) o să fie dificilă în turul I, candidatul nostru cu siguranţă se va califica", a adăugat Ponta.

Liberalul a mai spus că, în privinţa USL, probabil că se va decide la Congresul PNL, arătând că altfel PNL este "bigam" şi că liberalii trebuie să depună un act la tribunal pentru ruperea USL, deoarece "ei au plecat de acasă".

"Se va decide la Congresul PNL în legătură cu USL. E greu, altfel sunt bigami. Deocamdată nu au divorţat de USL, nu au semnat actele cu PDL, cine ştie cu cine se mai aliază până în iulie", a mai spus Ponta.

Liderul PSD a mai arătat că, până la urmă, alianţa de dreapta este de fapt "o mişcare care să-i salveze pe Crin Antonescu şi pe Vasile Blaga" de la demisii. "Până la urmă, mişcarea asta politică este să-i salveze pe domnul Antonescu şi pe domnul Blaga, pentru că altfel ar fi trebuit să-şi dea demisia, eu cred că sunt doi politicieni extrem de duri şi de buni, chiar dacă nu au câştigat niciodată nimic şi este foarte bine că se unesc. Ce e rău în asta?", a arătat Ponta, adăugând că şi Mihai Răzvan Ungureanu este "o altă forţă care nu a câştigat niciodată nimic".

Victor Ponta a mai spus că formarea acestei alianţe de dreapta ar avantaja PSD deoarece aceştia deja cred că au câştigat alegerile prezidenţiale. Ponta a mai spus că PSD nu-şi va schimba strategia şi că se gândeşte în continuare dacă va candida la prezidenţiale.

El a arătat că Crin Antonescu se mai pate răzgândi în a face o alianţă cu PDL, dând exemplu faptul că în urmă cu un an Antonescu îl lăuda pe el de îi era şi lui ruşine. "Acum m-am învăţat minte cu domnul Antonescu nimic nu e imposibil, orice poate să spună mâine, că Blaga este un ticălos şi un bandit", a mai spus Ponta.

Legat de timpul scurs de la ieşirea PNL din USL pâna la iniţierea alianţei cu PDL, Ponta a afirmat: "De-abia au divorţat de noi, s-au şi căsătorit cu PDL, inimă zburdalnică domnul Antonescu".

Ponta: E posibil ca mulţi din PNL şi PDL să se simtă trădaţi de alianţa de dreapta

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că este foarte posibil ca mulţi oameni, şi din PNL şi PDL, să se simtă trădaţi de formarea alianţei de dreapta, arătând că el nu se simte astfel, deşi a avut aşteptări de la Crin Antonescu.

"Este foarte posibil ca foarte mulţi care au votat în 2012 să se simtă trădaţi, şi cei care erau cu domnul Băsescu şi cu doamna Macovei, şi cu lovitura de stat, când îl văd pe domnul Antonescu şeful lor, şi cei care au fost cu noi contra tăierii pensiilor şi salariilor şi care îi văd prieteni cu PDL", a spus Ponta.

"Eu nu mă simt trădat, deşi eu recunosc, cel puţin în legătură cu domnul Crin Antonescu, am avut aşteptări", a adăugat Ponta.

El a mai spus că va continua discuţiile cu partea liberalilor nemulţumiţi şi a arătat că fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu nu va fi schimbat de la şefia Senatului: "Nu, nici vorbă. Cred că este un foarte bun preşedinte de Senat".

PNL şi PDL vor lucra "pas cu pas" să ajungă la "un mare partid de centru-dreapta", a anunţat, joi după-amiază, liderul democrat-liberal Vasile Blaga, menţionând că este "destul de greu de crezut" că se va reuşi aceasta până la alegeri.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici