Ponta: Hellvig este, alături de mine, co-autor la lovitura de stat din 2012. Nominalizarea sa la SRI - bună ca persoană, dar PSD dorea pe cineva neimplicat politic

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că nu are nimic cu persoana lui Eduard Hellvig şi că nominalizarea acestuia la şefia Serviciului Român de Informaţii (SRI) este bună "ca persoană", dar că PSD ar fi dorit pe cineva neimplicat politic. Ponta a declarat că Hellvig este, alături de el, Crin Antonescu şi Liviu Dragnea, co-autor la lovitura de stat din 2012.

1656 afișări
Imaginea articolului Ponta: Hellvig este, alături de mine, co-autor la lovitura de stat din 2012. Nominalizarea sa la SRI - bună ca persoană, dar PSD dorea pe cineva neimplicat politic

Ponta: Nominalizarea lui Hellvig la SRI - bună ca persoană, dar PSD dorea pe cineva neimplicat politic (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Liderul social-democrat a arătat că nu are absolut nimic împotriva lui "Edi" Hellvig, cu care a lucrat foarte bine în perioada în care acesta a fost ministru şi secretar general al PNL, şi a făcut referire la "propagandă", spunând că citează din aceasta prin ideea că Hellvig a fost "co-autor al al loviturii de stat din 2012".

"Am fost informat de către preşedinte personal despre propunerea pe care o va face. Vă daţi seama că împotriva lui Edi Hellvig nu am absolut nimic, mai degrabă contrariul, am lucrat foarte bine împreună, şi ca ministru în Guvern, şi ca secretar general al PNL, e unul dintre cei cu care am pus bazele USL şi am trecut prin momente foarte grele. Ca să citez din propagandă: «E alături de mine, CCrin Antonescuşi LLiviu Dragneaco-autor la lovitura de stat din 2012». Deci, strict asupra persoanei lui Hellvig nu am absolut nimic împotrivă, ba chiar cred că este un om echilibrat şi care poate să îşi facă foarte bine datoria", a spus Ponta.

El a adăugat însă că PSD, ca principiu, a considerat că la conducerea serviciilor de informaţii ar fi fost mai bine să fie persoane neimplicate politic, fiind însă dreptul preşedintelui să propună, şi că PSD va decide luni "dacă şi cum" va vota.

"O să mă consult cu grupurile parlamentare, că nu votez doar eu, votează parlamentarii şi luni cu siguranţă vom anunţa dacă şi cum vom vota", a afirmat Ponta.

Întrebat de jurnalişti cum va vota el personal, liderul PSD a răspuns că va vota excat cum o vor face grupurile parlamentare.

"Nu sunt totuşi chiar de capul meu, aşa, fac parte dintr-un grup parlamentar şi trebuie să discutăm doar, repet, această problemă de principiu, pentru că ea pornea de la un lucru care s-a spus foarte des: să nu fie toată puterea doar de la un singur partid. Acum am înţeles că, de fapt, asta se aplică doar la PSD. Doar de la PSD nu trebuie să fie toată puterea, dacă e din altă parte, nu e o problemă. Dar nu e singura dezbatere în public în care nu se păstrează acelaşi principiu pentru toţi", a spus Ponta.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii, precizînd că a discutat în prealabil cu liderii partidelor parlamentare.

Ulterior, Iohannis a declarat, la Digi24, despre nominalizarea lui Eduard Hellvig pentru şefia SRI, că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu liderii partidelor parlamentare, nu a fost niciun lider politic care să îi spună că nu e de acord.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, întrebat dacă formaţiunea sa îl va vota pe Eduard Hellvig la şefia SRI, că acest aspect va fi discutat în şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD, care vor lua şi o decizie în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici