Ponta: I-am propus Gabrielei Firea să fie purtător de cuvânt al alianţei PSD-UNPR-PC la alegeri

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că i-a propus Gabrielei Firea să fie purtător de cuvânt al alianţei PSD-UNPR- PC la euroalegeri şi la prezidenţiale, menţionând că gestul a fost determinat de situaţia în care senatoarea fost ameninţată şi şantajată de şeful statului.

56 afișări
Imaginea articolului Ponta: I-am propus Gabrielei Firea să fie purtător de cuvânt al alianţei PSD-UNPR-PC la alegeri

Gabriela Firea (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"De nouă ani şi jumătate foarte mulţi sunt cei care au fost ameninţaţi de către Băsescu Traian, ca să folosesc exprimarea care-i place, numitul, viitorul inculpat Băsescu Traian, şi foarte puţini sunt cei care au avut curaj să se bată cu el în continuare. Şi din acest punct de vedere vreau să vă spun, cu atât mai mult, că îi admir curajul domnei Firea, sunt mulţi bărbaţi care nu au acest curaj", a precizat Ponta.

Preşedintele PSD a declarat că îi mulţumeşte lui Firea dacă acceptă propunerea. "Toată această situaţie de altfel m-a făcut să-i propun şi îi mulţumesc dacă acceptă să fie purtătorul de cuvânt al campaniei electorale a alianţei noastre şi la PE şi la prezidenţiale", a adăugat Ponta.

El a precizat că acest exemplu de curaj va fi preluat de foarte mulţi care spun că se bat cu Băsescu, dar se tem că vor fi băgaţi la închisoare. "Deci o să o audă domnul Băsescu pe doamna Firea în fiecare zi de acum încolo şi cred că e un exemplu de curaj pe care mulţi din cei care spun «Da, ştim că e mafiot Băsescu, dar ne bagă în închisori dacă ne luăm de el» şi cred că e un exemplu pe care din ce în ce mai mulţi, pe măsură ce trece timpul şi se apropie noiembrie, îl vor urma", a spus Ponta.

El a precizat că îi va ţine minte pe cei care au avut curajul să lupte cu Băsescu acum, pentru că după noiembrie vor apărea mulţi, inclusiv jurnalişti, care vor afirma despre ei că făcut acest lucru. "Important e că eu ţin minte cine a avut curaj atunci când încă nu se apropia noiembrie. În noimebrie o să ne trezim cu aşa de mulţi care au avut curaj... o să aflăm că şi unii jurnalişti au luptat contra lui Băsescu, dar nu ne-am dat noi seama", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici