Ponta îi scrie lui Ungureanu: Nu cedaţi şantajului exercitat de liderii PDL asupra dumneavoastră

Liderul PSD Victor Ponta i-a adresat o scrisoare deschisă premierului Mihai Răzvan Ungureanu, în care îi solicită, în contextul informaţiilor privind aprobarea unei HG privind alocarea de fonduri către primăriile PDL, să nu cedeze "şantajului exercitat de liderii PDL" asupra şefului Guvernului.

173 afișări
Imaginea articolului Ponta îi scrie lui Ungureanu: Nu cedaţi şantajului exercitat de liderii PDL asupra dumneavoastră

Ponta îi scrie lui Ungureanu: Nu cedaţi şantajului exercitat de liderii PDL asupra dumneavoastră (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Domnule prim-ministru, Am luat act de relatările din presa centrală, conform cărora în viitoare şedinţă de Guvern ar urma să fie aprobată HG privind alocarea de fonduri către primăriile PDL, din Fondul de rezervă al Guvernului. Vă reamintesc apelul făcut de USL de a nu ceda şantajului exercitat de liderii PDL asupra dvs! Sunteţi premierul României, nu al unei clientele şi al unui grup infracţional. Dacă acceptaţi presiunile de a aloca discreţionar şi pe criterii politicianiste fonduri pentru clientela PDL, veţi deveni complice cu aceasta!", îi scrie Ponta lui Ungureanu, potrivit unui comunicat remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

"Aşa cum am afirmat în nenumărate ocazii, aveţi şanse de a pune capăt unei practici incorecte, prin care nu atât primarii, dar mai ales cetăţenii sunt trataţi discriminatoriu, în funcţie de opţiunile politice şi nu de nevoile comunităţilor pe care le conduc sau din care fac parte. Domnule Ungureanu, nu repetaţi greşelile predecesorului dumneavoastră. Aveţi obligatia, prin funcţia pe care o deţineţi, să puneţi capăt unor metode de a guvernare care au făcut un imens rău României şi românilor", scrie Ponta.

El afirmă că Uniunea Social Liberală îşi rezervă dreptul de a folosi orice mijloc legal pentru a sancţiona un astfel de derapaj, fiind dispusă să meargă până la depunerea de plângeri penale împotriva celor responsabili.

"Urmează o perioadă dificilă, iar bugetul public trebuie administrat corect, pentru obiective de interes naţional. Traversăm vremuri în care lumea asteaptă mai multă decenţă şi solidaritate. Avem nevoie ca Guvernul să nu mai fie sursa răului, a corupţiei şi a politizării care au făcut atât de mult rău României în ultimii ani", se mai arată în scrisoarea lui Ponta.

MEDIAFAX relata, luni, pe surse, că premierul Ungureanu a ieşit supărat din şedinţa coaliţiei şi a cerut miniştrilor Justiţiei şi Finanţelor, aflaţi la discuţii, să părăsească şi ei sala împreună cu el, deoarece liderii partidelor de la putere au spus că vor veni la vot în Parlament doar dacă Guvernul decide anumite alocări bugetare.

"Premierul aproape că a trântit uşa sălii în care avea loc, luni, şedinţa coaliţiei şi a spus că nu răspunde la presiuni. «Nu mai discut în contextul acesta. Faceţi presiuni prea mari», a zis aproape textual Ungureanu. El le-a cerut să iasă din sală şi miniştrilor Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi Finanţelor, Bogdan Drăgoi, prezenţi şi ei la discuţii", au relatat pentru MEDIAFAX surse politice.

Acestea susţineau că premierul a fost deranjat mai ales de atitudinea liderilor PDL, care ar fi condiţionat prezenţa la vot în Parlament pentru susţinerea iniţiativelor legislative ale Guvernului de solicitarea ca şeful Guvernului să dispună alocarea de fonduri bugetare către anumite circumscripţii electorale.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu, aflat la o conferinţă pe teme economice, nu a dorit să spună jurnaliştilor, joi, dacă a plecat trântind uşa la ultima reuniune a coaliţiei, el începând să râdă atunci când i s-a adresat această întrebare şi ieşind din clădirea în care a fost organizată conferinţa.

Înainte să fie întrebat despre problemele din şedinţa de luni a coaliţiei, Ungureanu a atenţionat presa că nu vrea să discute politică.

La insistenţa jurnaliştilor de a clarifica dacă a trântit uşa, premierul a răspuns : "M-aţi văzut pe mine acum trântind uşa?".

După ce jurnaliştii i-au spus că nu se referă la ce s-a întâmplat la conferinţa economică de joi, ci doresc să afle dacă a ieşit din reuniunea de luni a coaliţiei trântind uşa, Ungureanu a râs şi a plecat fără să răspundă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici