Ponta îl acuză pe Băsescu de "şantaj" la adresa Guvernului şi a Parlamentului

Premierul Victor Ponta a susţinut, marţi, că preşedintele Traian Băsescu vrea să şantajeze Parlamentul şi Guvernul pentru a nu se mai face Comisia de anchetă în cazul achiziţiei terenului din Călăraşi, acesta fiind motivul pentru care a refuzat să semneze Memorandumul cu FMI.

507 afișări
Imaginea articolului Ponta îl acuză pe Băsescu de "şantaj" la adresa Guvernului şi a Parlamentului

Ponta îl acuză pe Băsescu de "şantaj" la adresa Guvernului şi a Parlamentului (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Pentru mine lucrurile sunt foarte clare: preşedintele practic vrea să şantajeze Parlamentul şi Guvernul ca să nu mai facem Comisia privind terenurile de la Călăraşi. E un mod extrem de individualist şi egoist de a face politică şi de a-ţi folosi funcţia", a spus Ponta.

El a subliniat că, personal, nu este de acord cu renunţarea la înfiinţarea acestei comisii.

"Dacă conducerea Parlamentului va considera că e util să cedeze la acest şantaj, eu unul nu sunt de părere că putem accepta ideea să nu mai facem Comisia cu terenurile domnului Băsescu ca să promulge bugetul. Cred că sunt lucruri total diferite", a spus Ponta.

Premierul a menţionat că, în opinia sa, acest mod de a-ţi folosi funcţia pentru un interes personal este "probabil cel mai urât lucru făcut de domnul Băsescu în funcţia de preşedinte".

Întrebat cum explică faptul că preşedintele Traian Băsescu refuză să semneze Memorandumul cu FMI, însă a semnat scrisoarea de intenţie cu FMI, Ponta a precizat că Băsescu a semnat nu doar scrisoarea, dar a semnat toate celelalte documente până acum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici