Ponta: Îmi doresc foarte mult luarea unei decizii de către CC marţi, oricare ar fi aceasta

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că îşi doreşte foarte mult ca, marţi, Curtea Constituţională să ia o decizie "albă, neagră, validare, invalidare", dar să o ia neapărat, el subliniind faptul că orice amânare a luării unei decizii ar însemna de fapt prelungirea instabilităţii politice.

506 afișări
Imaginea articolului Ponta: Îmi doresc foarte mult luarea unei decizii de către CC marţi, oricare ar fi aceasta

Ponta: Îmi doresc foarte mult luarea unei decizii de către CC marţi, oricare ar fi aceasta (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Îmi doresc foarte mult, vorbesc ca prim-ministru acum, ca mâine să se ia o decizie, oricum va fi, albă, neagră, validare, invalidare, dar mâine să se ia decizia, pentru că orice prelungire înseamnă de fapt o prelungire a instabilităţii", a declarat Ponta, luni seara, prin telefon, în direct la un post de televiziune.

De asemenea, el a precizat că este necesar ca judecătorii CC să ia decizia cu şase voturi la trei, şi nu cu cinci la patru, aşa cum se vehiculează în mass-media că ar urma să se întâmple.

"Legea Curţii Constituţionale prevede foarte clar că în cazul referendumului se ia cu şase la trei, cu cvorum. E un fel de ironie, chestia asta că toată problema în România acum se leagă de cvorumul de 50% ;i iată că s-a ajuns la cvorum şi la Curtea Constituţională. Mă gândesc că dacă se cere românilor când decid asupra soartei(!) preşedintelui să respecte cvorumul, cu atât mai mult Curtea Constituţională care are prevăzut expres în lege şase la trei va respecta acel cvorum, în orice decizie, fie de validare, fie de invalidare, pentru că altfel suntem într-o criză generală dacă Curtea Constituţională îşi încalcă propria-i lege. Eu sunt convins că nu se va întâmpla acest lucru", a mai spus Ponta.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că nimeni nu va accepta ca judecătorii Curţii Constituţionale să invalideze cu cinci voturi la patru referednumul de demitere a lui Traian Băsescu, el precizând că legea obligă ca decizia să fie luată cu şase voturi la trei.

El a mai spus că este de părere că Traian Băsescu are şanse minime de a reveni la Cotroceni.

"Şansele lui Traian Băsescu de a reveni la Cotroceni sunt minime, eu cred într-un verdict corect al Curţii Constituţionale", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici