Ponta: Important e acel 20% TVA. Sper ca liderii politici să ţină cont de opinia noastră tehnocrată

Premierul Victor Ponta a spus, miercuri, că speră ca liderii politici şi Parlamentul să ţină cont de "opinia tehnocrată" venită din partea Executivului şi Codul fiscal să fie aprobat şi promulgat săptămâna viitoare, el afirmând totodată că este important să se termine "bătălia politică".

515 afișări
Imaginea articolului Ponta: Important e acel 20% TVA. Sper ca liderii politici să ţină cont de opinia noastră tehnocrată

Ponta: Important e acel 20% TVA. Sper ca liderii politici să ţină cont de opinia noastră tehnocrată (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Primul-ministru a declarat, miercuri, la începutul şedinţei Executivului, că este foarte important ca săptămâna viitoare să "se termine bătălia politică" şi Codul fiscal să fie aprobat şi promulgat de către preşedintele Klaus Iohannis.

"Cred în continuare ca un tehnocrat ce sunt, alături de domnul Teodorovici, că important este să dăm mesajul fundamental pentru economie şi pe zona socială cu 20 la sută TVA, nu 19, că 20 la sută cotă generală cu 9 la sută la alimente înseamnă 16 medie", a subliniat premierul, precizând că celelalte lucruri care privesc alte taxe şi impozite pot fi discutate de către oamenii politici, important fiind acum ca TVA să fie redus 20 la sută.

Ponta a precizat că a discutat despre acest lucru şi cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.

"Sper ca liderii politici şi Parlamentul, săptămâna viitoare, să ţină cont de opinia noastră tehnocrată şi să avem Cod Fiscal, să avem stabilitate economică, să se creeze în continuare locuri de muncă, să crească salariile, să scadă preţurile prin scăderea TVA", a arătat premierul.

De asemenea, prim-ministrul a precizat că cele 4 puncte de TVA, care înseamnă 7 miliarde lei impact negativ, cu creştere economică, cu organizare în continuare bună a ANAF şi cu cheltuieli inutile de care "scăpăm", nu reprezintă o problemă pentru economie.

"În primele 6 luni am încasat 10 miliarde de lei în plus, deci anul viitor măcar 7 le încasăm sigur şi cred că un consens politic ne va ajuta pe noi, cei care punem în aplicare codul, să mergem în aceeaşi direcţie şi din punctul ăsta de vedere m-aş bucura şi mă bucur când există soluţii raţionale", a pecizat primul-ministru.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, cu premierul Victor Ponta, pe agenda discuţiilor aflându-se priorităţile legislative din această toamnă, fiind abordată inclusiv tema Codului fiscal, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a întâlnit miercuri, 19 august a.c., cu Prim-ministrul României, domnul Victor Ponta. Pe agenda discuţiilor s-au aflat priorităţile legislative din această toamnă, fiind abordată, în cadrul acestei consultări instituţionale, inclusiv tema Codului Fiscal", se arată în comunicatul transmis de Administraţia Prezidenţială.

Joi urmează să aibă loc consultări tehnice între partidele politice legate de proiectul Codului fiscal, trimis spre reexaminare Parlamentului de către preşedintele Klaus Iohannis.

O sesiune extraordinară a Parlamentului pentru dezbaterea acestui proiect este prevăzută la începutul săptămânii viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici