Ponta, întrebat dacă a fost ofiţer acoperit: Dacă aş fi fost, trebuia să vă spun tot nu

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a fost întrebat, vineri, într-un interviu, dacă a fost ofiţer acoperit al unui serviciu român de informaţii, el răspunzând că, şi dacă ar fi fost, tot ar fi trebuit să spună că nu a fost.

2732 afișări
Imaginea articolului Ponta, întrebat dacă a fost ofiţer acoperit: Dacă aş fi fost, trebuia să vă spun tot nu

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

”Dacă aş fi fost, trebuia să vă spun tot nu”, a răspuns Ponta unei întrebări la Adevărul Live.

Ponta a susţinut că Traian Băsescu foloseşte cu un scop pur electoral o problemă importantă a societăţii româneşti, care ţine de încrederea în instituţii.

”De ce o foloseşte (Traian Băsescu - n.r.) pur electoral? Pentru că o va lăsa aşa. Dacă vreau să-l scot pe Iohannis din cursă, o să zic că e Iohannis. Dacă vreau să o scot pe Macovei, spun că Macovei e agentul. Dacă vreau să-l scot pe Ponta, spun că Ponta e. Deci dânsul are aşa o chestie şi cine o supără pe doamna Udrea, o s-o folosească”, a arătat Ponta.

El a spus că nu crede că lucrurile se vor schimba în economia campaniei electorale dacă Băsescu va spune că Iohannis sau Ponta ar fi fost ofiţeri acoperiţi.

”Nu cred că dacă va zice că Iohannis e agent se va schimba ceva. Tot nu intră Udrea în turul doi. Nu cred că dacă va spune de mine se va schimba ceva. Ca preşedinte nu ai voie niciodată să foloseşti informaţii legate de instituţiile statului în scop electoral. Dacă le ai, e ilegal, dacă nu le ai, e escrocherie”, a spus Ponta.

El a arătat că Băsescu creează, prin lansarea acestei teme, o atmosferă de tipul ”după mine potopul”.

”Legea spune că nu ai voie ca ofiţer acoperit să faci politică. Ce face domnul Băsescu e iresponsabil, are un scop meschin şi electoral”, a spus Ponta.

El a precizat că a discutat cu şefii SRI şi SIE, George Maior, respectiv Teodor Meleşcanu, despre declaraţiile lui Traian Băsescu privind ofiţerul acoperit.

”Sigur că am discutat, pentru că ideea era să mergem în Parlament, să întrebe Parlamentul pe toţi, să se descopere. Candidaţii erau începutul. Ar fi urmat apoi Tăriceanu, Zgonea, membrii BP. Cei doi şefi au răspuns strict: nu există aşa ceva pentru că ar fi împotriva legii, iar noi nu încălcăm legea”, a mai spus Ponta.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici