Ponta, întrebat despre intenţia lui Tăriceanu de a reveni în PNL: Un pas spre refacerea USL

Preşedintele PSD, Victor Ponta, crede că posibila întoarcere a lui Călin Popescu Tăriceanu în PNL ar putea reprezenta un pas spre refacerea USL, adăugând că, de luni, Uniunea poate fi din nou împreună.

356 afișări
Imaginea articolului Ponta, întrebat despre intenţia lui Tăriceanu de a reveni în PNL: Un pas spre refacerea USL

Ponta, întrebat despre intenţia lui Tăriceanu de a reveni în PNL: Un pas spre refacerea USL (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Victor Ponta a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă la PSD Arad, cum comentează posibila întoarcere a lui Călin Popescu Tăriceanu în PNL.

"Nu am vorbit şi nu mă uit niciodată în curtea altor partide, decizia domnului Tăriceanu este decizia domniei sale, eu ştiu un singurul lucru despre domnul Tăriceanu şi despre cei mai mulţi lideri liberali cu care noi ne-am întâlnit în judeţele ţării, preşedinţi de consilii judeţene, primari liberali, parlamentari liberali: cei mai mulţi ne-au spus că în 2012 au cerut votul oamenilor ca Uniune Social-Liberală, că în continuare se consideră legitimaţi să fie USL, că au fost votaţi tocmai că se luptau cu Băsescu, Udrea, Blaga, cu care acum fac moţiuni împreună. De luni încolo, putem fi din nou împreună în cel mai important proiect politic - USL. Asta pot eu să comentez despre domnul Tăriceanu şi cei mai mulţi dintre colegii liberali", a spus Ponta.

Întrebat dacă eventuala trecere a lui Tăricenau la PNL poate fi un pas spre refacerea USL, Ponta a răspuns: "Evident".

"În afară de Crin Antonescu, cam toţi restul liberalilor vor USL", a adăugat Ponta.

Liderul PSD a afirmat despre Tăriceanu că este "un model de liberal" despre care îi place să vorbească, în timp ce despre Crin Antonescu a spus că este "un om de stânga, un adevărat social-democrat, pentru că a lucrat mereu la stat".

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, joi, că a acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni în partid.

"Am spus mereu că sunt dispus să revin în PNL, demisia a fost un gest extrem de protest, doresc un scor cât mai bun PNL, accept invitaţia de a reveni în PNL", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a afirmat, tot joi, că ştirea privind reînscrierea lui Călin Popescu-Tăriceanu în PNL, venită de la Satu Mare, reprezintă o acţiune diversionistă a PSD, care intenţionează să mascheze citirea în plenul Parlamentului a moţiunii de cenzură.

La rândul său, preşedintele interimar PNL Satu Mare, Virgil Enătescu, preciza, într-un comunicat, că, în calitatea pe care o deţine, nu a invitat şi nu acceptă primirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în organizaţia liberală.

Totodată, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus despre posibila reprimire a lui Călin Popescu Tăriceanu în partid că nu ar lua în seamă această cerere.

"Vă pot spune că e posibil ca domnul Tăriceanu să fi făcut cerere de reînscriere, pentru că este un val de reînscrieri. V-am mai spus că şi un om şi-a pierdut minţile la Slatina, în urmă cu trei luni, a plecat din partid, ademenit, păcălit pe acolo de pesedişti, omul s-a trezit şi s-a reînscris acum. Se poate să fie acelaşi caz şi la Satu Mare", a afirmat Antonescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici