Ponta, întrebat despre tandemul Ponta-preşedinte, Tăriceanu-premier: "De ce nu invers?"

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, luni, cum vede un tandem Ponta-preşedinte, Tăriceanu-premier, el răspunzând "De ce nu invers? Eu aş lucra foarte bine cu un preşedinte ca domnul Isărescu, ca domnul Oprescu sau ca domnul Tăriceanu".

442 afișări
Imaginea articolului Ponta, întrebat despre tandemul Ponta-preşedinte, Tăriceanu-premier: "De ce nu invers?"

Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

El a adăugat că astăzi este el cel mai bine plasat în sondaje, dar că "sondajele sunt schimbătoare".

Ponta a mai spus că prin alegerea lui Tăriceanu ca preşedinte al Senatului speră să fie duse mai departe toate obiectivele USL. El a adăugat că este nevoie de un efort comun pentru a pune capăt în noiembrie "regimului Băsescu".

"În plus, cred din tot sufletul că domnul Tăriceanu are şi experienţa şi statura politică necesară pentru a fi al doilea om în stat şi, dacă va fi vreodată cazul să-l înlocuiască pe domnul Băsescu, vă daţi seama că o va face în cunoştinţă de cauză şi cu toată demnitatea", a adăugat Ponta, precizând că nu ia în calcul o suspendare a lui Traian Băsescu, ci se referă la "o ipoteză constituţională".

"Eu nu iau în calcul, dar, conform Constituţiei, şeful Senatului este înlocuitorul de drept al preşedintelui. Nu mă refer la nicio situaţie concretă, mă refer la o ipoteză constituţională. E foarte important cine este al doilea om în stat, în primul rând că conduce o instituţie atât de importantă cum este Senatul, dar şi că este înlocuitorul de drept al preşedintelui", a arătat Ponta.

El a mai spus că senatorii PSD au fost extrem de deschişi pentru a acorda votul lui Tăriceanu.

"Am mulţumit senatorilor PSD, printre ei erau şi câţiva care, pe bună dreptate, ar fi putut ocupa funcţia de preşedinte al Senatului. Mă refer nu numai la domni, ci şi la doamne. Mă refer şi la doamna Andronescu sau alţii, însă toţi au înţeles că e vorba de un mesaj politic pe care vrem să-l dăm şi despre principiul care a stat la baza formării USL", a adăugat Ponta.

El a mai spus că Tăriceanu a câştigat "cu o viziune politică pe care el o împărtăşeşte".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici