Ponta: La discuţia cu Antonescu mi-am spus părerea că la Ministerul Culturii aş fi dorit o personalitate. Nu am apucat să vorbesc cu domnul Ştirbu

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că nu s-a pronunţat privind numirea lui Gigel Ştirbu la Ministerul Culturii, spunând că la întâlnirea cu Crin Antonescu şi-a exprimat "părerea de principiu" că la acest minister şi-ar dori "o personalitate culturală" şi că urmează să discute cu Ştirbu.

335 afișări
Imaginea articolului Ponta: La discuţia cu Antonescu mi-am spus părerea că la Ministerul Culturii aş fi dorit o personalitate. Nu am apucat să vorbesc cu domnul Ştirbu

Gigel Ştirbu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Nu am apucat să vobesc cu domnul Ştirbu, pe care îl cunosc bine. E adevărat că la întâlnirea cu Crin Antonescu mi-am exprimat părarea de principiu că la Ministerul Culturii mi-aş fi dorit o persoană cu un mare prestigiu cultural. Dar până nu discut cu domnia sa (Gigel Ştirbu-n.r.), să văd ce doreşte să facă la Ministerul Culturii, nu mă pot pronunţa. Nu cred că Ministerul Culturii e un minister ca oricare altul, să pui unul de la partid şi cred că ar fi mai bine să fie o personalitate culturală, dar nu resping, e postul PNL", a declarat Ponta, precizând că urmează să aibă o discuţie cu Gigel Ştirbu.

Potrivit unor surse din PNL, liberalii consideră că premierul Ponta trebuie să îl numească pe Gigel Ştirbu la Ministerul Culturii, după demisia lui Daniel Barbu.

"Noi susţinem nominalizarea lui Ştirbu la Cultură, Ponta trebuie să îl pună. Dacă nu îl numeşte şi pune intermar, noi continuăm să-l susţinem şi după expirarea interimatului", au declarat sursele liberale.

Portofoliul Ministerului Culturii este deţinut de PNL, în cadrul USL.

Vicepreşedintele PSD Paul Stănescu, care conduce şi Consiliul Judeţean Olt, a declarat, recent, pentru "Gândul" că l-a sunat pe Gigel Ştirbu pentru a-l felicita pentru nominalizarea la Cultură, iar acesta i-a dezvăluit că premierul Victor Ponta nu a fost de acord cu numirea sa ca ministru.

Propunerea Biroului Politic al PNL a fost votată în unanimitate vineri, la doar o zi după ce fostul ministru al Culturii şi-a dat demisia din aceată funcţie, din cauza comparaţiei făcută între bugetul ministerului şi cel alocat pentru bolnavii de HIV/SIDA. Premierul Ponta a confirmat faptul că a primit această demisie, dar ea nu a fost trimisă şi spre Administraţia Prezidenţială, motivându-se faptul că se doreşte ca această demisie să fie însoţită şi de propunerea pentru acest minister.

Deputatul Gigel Ştirbu, propus de PNL pentru portofoliul Culturii, a fost solicitat, vineri, să comenteze declaraţia scriitorului Andrei Pleuşu la adresa sa, privind faptul că "încă un Gigel nu mai contează", el răspunzând că este mândru şi le mulţumeşte părinţilor pentru: "numele care mi l-au dat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici