Ponta: La presiunea opoziţiei, Băsescu vorbeşte de summitul CE, dar fără a aduce clarificări

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre mandatul României la Consiliul European, însă mesajul acestuia nu clarifică nimic.

237 afișări
Imaginea articolului Ponta: La presiunea opoziţiei, Băsescu vorbeşte de summitul CE, dar fără a aduce clarificări

Victor Ponta (Imagine:Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a afirmat că Băsescu nu ar fi făcut conferinţa de presă de miercuri, despre Consiliul European şi măsurile economice care vor fi luate la Bruxelles, fără presiunea opoziţiei.

"La adăpostul unor cuvinte complicate şi al unor cifre rostite pompos, Traian Băsescu nu a răspuns la întrebarea cheie: de ce nu se consultă cu nimeni cu privire la acest mandat? De ce induce opinia publică în eroare, cu privire la criza din Europa, uitând să arate că principala cauză a problemelor din România este actuala guvernare, şi nu discuţiile dintre Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy?", a spus preşedintele PSD.

Ponta a afirmat că preşedintele dădea asigurări, înainte de alegerile din 2008, că România nu va intra în criză, iar înainte de alegerile prezidenţiale din 2009 afirma că România a ieşit din criză.

"Acum, din nou, sunt transmise mesaje mincinoase despre pericolele externe care ne ameninţă. Care este scopul? Acela de a sugera că românii nu o duc rău din cauza guvernării, ci din motive externe", a adăugat el.

Ponta a declarat că România merge "nepregătită" la Consiliul European, iar Băsescu vorbeşte "mult şi complicat" despre un mandat pe care nu l-a clarificat.

"Fiindcă am văzut că, pe de o parte, domnul Băsescu vorbeşte şi de modificarea tratatelor, dar şi de nevoia de a se lua măsuri urgente la nivel european. Traian Băsescu, în loc să clarifice mandatul cu care va merge la Bruxelles, ne-a pus pe toţi să citim documente despre tratatele la care România este parte, ceea ce este inadmisibil pentru un şef de stat", a adăugat el.

Preşedintele PSD a afirmat că, în loc să vorbească "despre problemele reale", Băsescu a făcut lobby "pentru proiecte controversate" şi a lansat iar "o apologie a măsurilor de austeritate", arătând că este bine să tai salarii şi pensii, în timp ce guvernul actual cheltuie tot mai mult cu achiziţiile de bunuri şi servicii.

"În fine, Traian Băsescu continuă să nu explice public în ce calitate participă la congresul Partidului Popular European, câtă vreme Constituţia României enunţă foarte clar că preşedintele României nu este membru de partid", a mai spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că România este în momentul de faţă "foarte afectată" de situaţia din zona Euro, afirmând că ţara noastră "plăteşte o factură grea a întârzierii deciziilor convingătoare în zona Euro".

Şeful statului a mai spus că România este în momentul de faţă "foarte afectată" de situaţia din zona Euro, afirmând că ţara noastră "plăteşte o factură grea a întârzierii deciziilor convingătoare în zona Euro".

Liderul PSD Victor Ponta a precizat, luni, că USL îi solicită preşedintelui Traian Băsescu să prezinte public mandatul cu care va participa la Consiliul European, precum şi consecinţele, pentru România, ale votului pe care îl va da la Bruxelles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici