Ponta: Liderii SPD au spus că n-ar fi venit la Bucureşti. Fosta Securitate are oameni în presa germană

Premierul Ponta declară că liderii SPD i-au spus că n-ar fi venit la Bucureşti la Congresul PES, arătând că în Germania, unde vor fi alegeri, presa a fost foarte critică la adresa României, el opinând totodată că "fosta securitate a lui Ceauşescu" are în această ţară "cei mai buni oameni în presă".

1643 afișări
Imaginea articolului Ponta: Liderii SPD au spus că n-ar fi venit la Bucureşti. Fosta Securitate are oameni în presa germană

Ponta: Liderii SPD au spus că n-ar fi venit la Bucureşti. Fosta Securitate are oameni în presa germană

Ponta a fost întrebat în legătură cu decizia de mutare a congresului PES de la Bucureşti la Bruxelles.

"Liderii SPD mi-au spus: «Dom'ne, în Germania principalele mijloace de presă au fost foarte critice cu România, noi suntem într-o bătălie cumplită». Au alegeri şi îmi doresc foarte tare să câştige algerile, adică să piardă doamna Merkel şi CDU. Mi-au spus că n-ar fi venit la Bucureşti (...) Au o bătălie internă şi Germania e Germania. Ideea a fost că, dacă veneau la Bucureşti, după ce tot ne-a făcut nouă presa germană, îi ataca", a afirmat Ponta, vineri seară, la Antena 3.

"Eu am fost cel care a zis: Dom'le, chiar nu vreau să creez probleme, totuşi, oamenii ăştia au fost lângă mine ani de zile, o să fie lângă mine şi în anii următori (...) Mai ales că viitorul secretar general al PES va fi chiar din partea SPD, contează SPD", a continuat el.

Victor Ponta a fost de asemenea întrebat dacă ce se întâmplă în România este atât de important pentru presa germană.

"În Germania fosta securitate a lui Ceauşescu, şi după aceia preluată, a avut şi are în continuare cei mai buni oameni în presă. Sunt nişte domni acolo, care, dacă vă uitaţi în ultimii 20 de ani, scriu despre România şi scriu numai cum trebuie despre România. Din ciclul «servim ţara». Că îi cheamă Schwarz, dar vorbesc româneşte ca mine şi ca dumeavoastră şi "schwarz" (negru, în lb. germană) - n.r) sunt doar la suflet", a susţinut premierul Ponta.

Acesta a mai spus că atacurile la adresa României în ultima perioadă au venit în special de la popularii germani şi că "de ce România sau cum a făcut Traian Băsescu ca România să fie o zonă considerată monopol al creştin-democraţilor germani" este un lucru la care trebuie gândit în viitor.

"E adevărat că în ziua de azi, deşi nu-i iubeşte nimeni, nimeni nu vrea să se certe cu nemţii", a conchis Victor Ponta.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a transmis, vineri, o scrisoare liderilor PES în care cere organizarea Congresului din septembrie la Bruxelles, lucru justificat de "inabilitatea" oficialilor de la Bucureşti de a explica în plan extern acţiunile politice privind demiterea lui Traian Băsescu.

PSD a solicitat PSE amânarea sau mutarea la Bruxelles a Congresulului PES, pentru ca acest eveniment să nu fie "umbrit" de luptele politice interne, iar decizia transferului la Bruxelles va fi anunţată oficial zilele următoare, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, Hannes Swoboda, liderul S&D din PE.

"Decizia de a solicita amânarea sau mutarea la Bruxelles a Congresului Partidului Socialist European a fost luată de PSD. Solicitarea ne-a fost prezentată verbal în această dimineaţă de către preşedintele PSD, domnul Victor Ponta, într-o întâlnire avută cu mine şi preşedintele PES, Serghei Stanişev", a declarat telefonic pentru MEDIAFAX Swoboda, el adăugând că această discuţie cu Ponta a avut loc la reuniunea din Africa de Sud a Internaţionalei Socialiste.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici