Ponta: Merg la Guvern să discut cu Diaconu, înlocuitorul său îmi va fi propus de Antonescu

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că va discuta la Guvern cu ministrul Culturii, Mircea Diaconu, declarat incompatibil, el precizând că înlocuitorul acestuia pentru a ocupa portofoliul îi va fi propus de liderul PNL, Crin Antonescu.

245 afișări
Imaginea articolului Ponta: Merg la Guvern să discut cu Diaconu, înlocuitorul său îmi va fi propus de Antonescu

Ponta: Merg la Guvern să discut cu Diaconu, înlocuitorul său îmi va fi propus de Antonescu (Imagine: Crin Antonescu/Mediafax Foto)

"Acum, de la partid merg la Guvern să discut cu domnul Diaconu. E o interdicţie legală, domnul Diaconu m-a asigurat că o va respecta înainte să ştie verdictul", a spus Ponta.

El a precizat că nu poate spune mai mult despre înlocuitorul lui Diaconu pentru că trebuie să se consulte în prealabil cu liderul PNL, Crin Antonescu.

"Am vorbit şedinţa trecută de Guvern, ştia foarte bine care sunt consecinţele. Decizia instanţei trebuie să o respecte", a spus Ponta.

El a opinat că Diaconu şi soţia sa sunt cunoscuţi de toată lumea din postura de actori şi a precizat că legea a fost mai dură, uneori, cu nişte oameni care merită admiraţie, nu umilinţe de acest gen.

Întrebat dacă fostul ministru Adrian Iorgulescu ar putea fi numit din nou la portofoliul Culturii din partea PNL, Ponta a spus că nu poate specula nimic.

"Nu pot specula nimic. Propunerea trebuie să-mi fie făcută de PNL. Cuvântul final îmi aparţine mie, ca şi până acum. Nu am apucat să vorbesc cu Crin Antonescu", a spus Ponta.

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a fost declarat definitiv incompatibil, după ce instanţa supremă a respins, marţi, recursul acestuia privind hotărârea prin care ANI a constatat că se află în incompatibilitate întrucât a fost senator şi director al Teatrului Nottara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici