Ponta: Monica Macovei a spus din greşeală că seamănă cu Nelson Mandela, a vrut să spună Ana Pauker

Liderul PSD Victor Ponta susţine că Monica Macovei nu se poate compara cu Nelson Mandela, care nu a "furat locuinţa" unor proprietari, nu a avut acces la banii de la Parlamentul European şi nu şi-a calomniat ţara, adăugând că crede că Macovei a vrut să se compare cu fostul lider comunist Ana Pauker.

715 afișări
Imaginea articolului Ponta: Monica Macovei a spus din greşeală că seamănă cu Nelson Mandela, a vrut să spună Ana Pauker

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Cea mai mare mizerie a acestui an politic s-a produs! Monica Macovei s-a autocomparat cu Nelson Mandela! Este o jignire cumplită pentru memoria unei personalităţi mondiale care simbolizează lupta pentru libertate, solidaritate şi toleranţă ... (adică exact valorile pe care Macovei şi cei ca ea le detestă şi le combat zi de zi!). Pentru cei care ignoră această realitate aş vrea să reamintesc că Nelson Mandela a suferit 25 de ani în închisorile unui regim totalitar (Macovei a fost tocmai instrumentul de represiune al regimurilor comuniste şi securist-băsiste); Mandela nu a furat locuinţa unor proprietari de drept şi nici nu a avut în toată viata sa acces la sutele de mii de euro pe care Macovei le primeşte anual de la Parlamentul European! Dar mai ales Mandela nu şi-a calomniat niciodată propria ţară şi propriul popor! Cred că Monica Macovei a spus din greşeală Mandela - a vrut să spună Ana Pauker!", afirmă Ponta într-o postare pe Facebook.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei, care şi-a anunţat intenţia de a candida independent la prezidenţiale, crede că seamănă, "în multe feluri," cu liderul istoric sud-african Nelson Mandela, mai ales în privinţa respectării principiilor şi a sacrificiului intereselor personale "pentru ţară".

"M-am gândit că, în multe feluri, eu semăn cu Nelson Mandela, care nu şi-a sacrificat principiile niciodată, care şi-a scos poporul dintr-o stare dezastruoasă, pentru care nimic nu a fost imposibil şi care a făcut foarte mulţi ani de închisoare, s-a sacrificat, şi-a sacrificat interesele personale pentru ţară. Şi mă identific cu toate aceste lucruri", a spus, duminică seară, Macovei, într-o emisiune a Digi 24.

De asemenea, conform postului TV, Macovei a spus că a luat decizia de a candida la prezidenţiale pentru că niciun candiat de dreapta nu o convinge să-l voteze şi că vrea ca "toţi hoţii şi corupţii care fură din banul public să meargă la închisoare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici