Ponta mulţumeşte Senatului pentru faptul că a readoptat Codul Silvic în "forma bună"

Premierul Victor Ponta a mulţumit Senatului pentru faptul că a readoptat Codul Silvic în "forma bună", arătând că este deja foarte mult ca o companie să deţină 30% din piaţă, şi le-a cerut miniştrilor care sunt deputaţi să meargă la votul final din Camera Deputaţilor.

886 afișări
Imaginea articolului Ponta mulţumeşte Senatului pentru faptul că a readoptat Codul Silvic în "forma bună"

Victor Ponta (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Vreau să mulţumesc Senatului care a readoptat Codul Silvic în forma bună, să precizez că Guvernul îşi menţine punctul de vedere iniţial. 30% din piaţă pentru o singură companie este deja foarte mult şi cred că nu trebuie să renunţăm la acest prag. Sper doar că toţi colegii parlamentari, inclusiv cei de la PNL care s-au bătut şi se bat pentru interesele unei companii private, să înţeleagă că toţi trebuie să servim interesul public naţional şi nu interesele unei companii private", a spus Ponta, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

În acest context, el s-a interesat când va avea loc votul pe Codul Silvic şi în Camera Deputaţilor, care este cameră decizională, iar ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, i-a răspuns că acesta este programat pentru miercurea viitoare.

"Dacă era astăzi, voiam să mergem toţi miniştrii să votăm, dar dacă e săptămâna viitoare, o să mergem toţi să votăm pentru forma iniţială", a spus Ponta.

Proiectul de modificare a Codului silvic, iniţiat în vara anului de 125 de parlamentari PSD şi trimis înapoi la Parlament pentru reexaminare de Iohannis, a intrat marţi în dezbatere la comisiile Camerei Deputaţilor, forul decizional, după ce Senatul l-a readoptat în aceeaşi formă.

Deputaţii din comisiile juridică, de agricultură şi mediu au respins însă cererea de reexaminare a proiectului de modificare a Codului silvic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici